Bakanlık'tan Özgür Özel'in öğrenci yurtlarına ilişkin iddialarına yanıt Bakanlık'tan Özgür Özel'in öğrenci yurtlarına ilişkin iddialarına yanıt

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

"İsrail öyle bir aşamaya gelmiştir ki, bir yandan BM Genel Sekreterini istenmeyen adam ilan ederken, BM'nin geçici gücüne periyodik saldırılar yapmaktadır. Kontrolü kaybeden sözde devlet saldırılarını otomatik sürdürmektedir. Bir ölüm mangasına, terör örgütüne dönüşmüştür.

Özgür Özel'e tepki

CHP'nin gelişmeler karşısındaki ikircikli siyaseti dikkat çekicidir. Mahalle yanarken normalleşme çığırtkanlıklarına samimi bir çağrı yapmanın zamanı gelmiştir. Hakiki normalleşme MHP ile Demokratik Sol Parti'nin buluşması milli birlik ve beraberlik hissiyatını perçinledi. Kuzey güney kutbu gibi Türkiye ve Türk milleti olarak paydasında el ele vererek hizmet etmedik mi? Ucuz normalleşme teklif ve temennileri bize kalırsa maksatlıdır. Bu mesele 25 yıl önce yapılmıştır. Normalleşme takıntısı içinde olanlara diyorum ki geçin bunları geçin.

"DEM parti tahrik ortamını kamçılamaktan uzak durmalı"

DEM Parti'nin aklına başına alması uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrik ortamını kamçılamaktan uzak durması herkesin hayrınadır. Kürt kökenli kardeşlerim oyunu görmüştür. Türk Kürt kardeştir araya giren kim varsa kamburduk kanser hücresidir kahrolmaya mahkumdur. Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse beklemesin. Devlet, terör örgütüyle müzakere etmez. CHP cevap versin 4 parçalı büyük Kürdistan'ın kurulmasından yana mısınız açıklayın da görelim. Cesaretiniz varsa ifade ve itiraf edin.

Anayasa çıkışı

Anayasa'nın ilk dört maddesi her türlü tartışmanın dışındadır. İlk dört madde Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık ve birlik simgesidir. Anayasa'da imtiyazlı bir zümre yoktur. İlk dört maddede açılacak bir gediğin duracağı yer de yoktur. Devletin milleti Türk milletidir. Buna izin veremeyiz mevki ne olursa olsun hiç kimseye eyvallah edemeyiz. Anayasa'nın ilk dört maddesi ile meselesi olanların Türkiye Cumhuriyeti ile meselesi vardır."

Editör: Yasin Paşalı