Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 16 Kasım 2023'te tutuklanan Candan, 24 Mayıs'ta Marmara Cezaevi'nden Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edilmişti. Kendine zarar verdiği iddiaları üzerine hastaneye kaldırılan Candan, tedavisinin tamamlanmasının ardından bugün tekrar cezaevine gönderildi.

Bahar Candan-1

AK Parti'de "teğmenler" tartışması: "Ya FETÖ artığısınız ya da çer çöp…" AK Parti'de "teğmenler" tartışması: "Ya FETÖ artığısınız ya da çer çöp…"

Candan'ın kardeşi Gülnihal Çiçek de cezaevinde sağlık sorunları yaşadıktan sonra ciddi kilo kaybı nedeniyle tahliye edilmişti. Kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan Çiçek, sağlık sorunları nedeniyle 37 kiloya düşünce serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Bahar Candan'ın "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Aynı iddianamede, Gülnihal Çiçek'in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması isteniyor. Bu davada toplamda 22 şüpheli bulunuyor.

Editör: Elif Erbay