19 Mayıs'ta trenler ücretsiz 19 Mayıs'ta trenler ücretsiz
Son dönemde merak edilen ve araştırılan konulardan biri Bağkur dondurma (silme) işlemi nasıl yapılır? sorusudur. Bağkurlu olan vatandaşlar için borçlarını dondurma ve silme gibi bazı haklar tanındığını söylemeliyiz. Resmi gazetede yayımlanan Kanun sonrasında ise Bağkur borç dondurma olması içinde 2 ay gibi bir zaman dilimi içerisinde dilekçe ile başvurularınızı yapmanız mümkündür. Bağkur otomatik olarak işlem yapmasını beklemenize gerek kalmadan dilekçe hazırlayarak da önceden silinmesini beyan edebilirsiniz. 4B Bağkurlu olan kişiler prim borçlarını ödemeyen, yapılandırma ve taksitlendirme gibi herhangi bir işleme gitmemiş olanların borçlu hizmet süreleri de durdurulmaktadır. Böylelikle kişinin prim borçları da tamamen sıfırlanmış olacaktır.

Bağkur Dondurma İşlemi Yapılabilir Mi?

Bağkur Dondurma Bağkur cephesi tarafından vatandaşların prim ile ilgili olarak borçlarına karşı yeni düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemeler neticesinde ise bağkur dondurma işlemi artık sorunsuz bir şekilde yapılmaktadır. Herhangi bir ödeme veya taksitlendirme gibi bir durum her ne kadar olmasa bile Kanunun devreye girmesi ile birlikte artık prim borçları da artık kolay bir şekilde silinmektedir. Bağkur borcunuz her ne kadar olsa bile sigortalı olan kişiler Bağkur dondurma talebi yaptıkları andan itibaren ise bu talepleri dikkate alınmış olacaktır. Ayrıca Bağkurlu olan kişilerin yeniden talep etmesi üzerine ise borçları kaldığı yerden ödenmeye başlanmış olacaktır.

Bağkur Dondurma Şartları Nelerdir?

Bağkur dondurma yapmak isteyenlerinde şartları mutlaka yerine getirmesi gerekmektedir.Çükü daha sonrasından herhangi bir pürüz durumunun yaşanmaması adına Bağkur dondurma şartlarının detaylı bir şekilde neler olduğuna dair öğrenilmesi de oldukça önemlidir. Bağkur dondurma yapabilmeniz içinde burada önemli olacak konulardan biri ise 2 ay öncesinden taleplerinizi iletmenizdir. Bağkur durdurma ile vatandaşın, prim tutarlarına karşılık gelecek süre zarfına kadar sigortalıkların sonlandırılma hali olarak ifade edilebilir. Borçlu dönemlerinde ise hiçbir şekilde hizmet verilmeyerek borçlarında silinme işlemlerinin komple yapılma hali olarak söyleyebiliriz. Bağkur dondurma (silme) işlemi nasıl yapılır? ile ilgili öğrenmek istediklerinizi aktardık. Buna göre  sizlerde Bağkur dondurma yapmak istiyorsanız taleplerinizi iletmeye başlayabilir ve durdurulmasını sağlayabilirsiniz.