Ali Öztürk 16.02.1962 tarihinde Giresun'un Piraziz İlçesi'ne bağlı Şeyhli Mahallesi'nde doğdu. 1979 yılında Giresun Eğitim Enstitüsü'nü tamamlayarak sınıf öğretmeni olarak mezun oldu. Aynı yıl, Yozgat iline sınıf öğretmeni olarak atandı. 1980 darbesi sonrasında siyasi düşüncesi nedeniyle görevden alındı. 1984 yılında Bağcılar'a taşındı ve çeşitli sektörlerde çalıştı. 1990 yılından itibaren Bağcılar Güneşli’de ve Bahçelievler'de, yaklaşık 40.000 kişiye belge veren sürücü ve mesleki yeterlilik kurslarının yönetici ve işletmeciliğini yapmakta. Ali Öztürk evli ve iki erkek çocuk babasıdır.

Ali Öztürk'ün Mesleki Hayatı

1998 yılında kurulan ve merkezi Bahçelievler'de olan İstanbul Giresunlular Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği'nde 12 yıl boyunca yönetim kurulu başkanlığı yapmıştır. Piraziz ve Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme Derneği kurucu üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği, ayrıca Bağcılar TÜKODER şubesinin kurucu üyeliği ve yöneticiliği, Bağcılar Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği'nin kurucu başkanlığı, Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyonu ve İstanbul Konfederasyonu yönetim kurulu üyeliği, İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneği'nin kurucu yönetim kurulu üyeliği gibi çeşitli sivil toplum örgütlerinde yönetici olarak görev aldı.

Atama takvimi yarın açıklanıyor Atama takvimi yarın açıklanıyor

2008 yılında üye olduğu partisinin 2009-2014 yılları arasında Bağcılar Belediyesi Meclis üyeliği görevini üstlendi. Ayrıca, 2020-2023 yılları arasında partisinin Bağcılar İlçe Başkanlığının Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Yöneticiliği görevini üstlendi. 

40 yıldır Bağcılar'da ikamet eden bir yurttaş olarak, Bağcılar halkının mutluluğu adına Belediye Başkan adayı olarak sorumluluk almak istiyorum diyen Ali Öztürk "Yeni bir Bağcılar bizimle doğacak" sloganıyla yola çıkıyor.