DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul'da gazetecilerle buluşarak yerel seçimlere dair açıklamalarda bulundu. Kendi adaylarıyla seçimlere katılacaklarını belirten Babacan, "İlk grup adaylarını açıkladık" dedi ve perşembe günü ikinci grup adaylarını açıklayacaklarını ifade etti. Şehircilik ilkelerini ve etik değerleri belirlediklerini söyleyen Babacan, yerel seçimlerin hem kendi adaylarını gösterme hem de merkezi hükümete mesaj verme fırsatı sunduğunu vurguladı.

Yüzde 52'lik bir kesimin içinde yer alan 15-20 puanlık bir kesimin Erdoğan'a uyarıda bulunabileceğini dile getiren Babacan, önümüzdeki seçimlerin iktidarı uyarma şansı olduğuna dikkat çekti. Babacan, bazı yerel yönetimlerde işbirliğine açık olduklarını belirtirken, kendi teşkilatları içinden farklı talepler geldiğini ifade etti.

CHP ile işbirliği konusunda Babacan, CHP'deki değişen yönetimin geçmiş seçimdeki işbirliğini olumsuz değerlendirdiğini ve bu nedenle CHP açısından işbirliğinin artık kolay olmayabileceğini söyledi. CHP'nin içinde seçim ittifakıyla ilgili birkaç kez konuşulduğunu ancak parti kurullarından olumsuz görüş çıktığını belirten Babacan, CHP'nin gelecekteki tutumunda büyük bir değişiklik olmasının beklenmediğini ifade etti.

Korhan Berzeg'e ait kemikler bulundu! Eşi ve kızı sessizliğe gömüldü Korhan Berzeg'e ait kemikler bulundu! Eşi ve kızı sessizliğe gömüldü

Son olarak, Babacan, yerel seçimlerde karşılıklılık ilkesine dayanarak az sayıda il ve ilçede işbirliği yapabileceklerini söyledi. Ancak genel merkezler arasında şu an için böyle bir işbirliği ortamının olmadığını ve bu konuda görüşme ve mutabakatın bulunmadığını ekledi.