Azerbaycan Merkezi Seçim Kurulu Başkanı Mezahir Penahov, yarın gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Penahov, seçimin önemine vurgu yaparak, ülkenin tamamında bir seçim yapılacak olmasının önemli olduğunu belirtti. Ülkenin toprak bütünlüğünün sağlanmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Penahov, işgalden kurtarılan 26 bölgede sandık kurulduğunu ifade etti.

Azerbaycan Yarın Cumhurbaşkanını Seçiyor 7 Aday Yarışacak (1)

Seçimde 6,5 milyon seçmenin bulunduğunu ve 6 bin 500'den fazla sandık kurulduğunu belirten Penahov, şeffaflığın sağlanmasının ana konu olduğunu dile getirdi. Yaklaşık 800'ü yabancı olan 90 binden fazla gözlemcinin seçimi takip edeceğini ve 200'den fazla yabancı gazetecinin de seçimi izleyeceğini aktardı. Ayrıca, 1000 sandıkta web kamerası kurulduğunu ve tam bir şeffaflıkla seçimin gerçekleştirileceğini söyledi.

İsmailağa Cemaati’nden Cübbeli Ahmet açıklaması İsmailağa Cemaati’nden Cübbeli Ahmet açıklaması

Cumhurbaşkanlığı seçiminde mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yeniden aday olduğu, toplamda 7 adayın 7 yıllık dönem için yarışacağı belirtildi. Azerbaycan halkının yarın sandık başına giderek tercihini yapacağı ifade edildi.