Romandan öyküye, denemeden biyografiye verdiği onlarca eserle edebiyatımızın en üretken ve en çok okunan isimlerinden, duayen yazar Ayşe Kulin bu hafta Tuluhan Tekelioğlu'nun konuğu oldu.

Artık yazamadığını belirten ünlü yazar Ayşe Kulin, 

"İnsanlar yalanıyor, yazarlar yaşlanıyor, şimdi düşünürsek ben 97 yılından itibaren hiç durmadan ürettim. Bunun sebebi 25 senedir yayıncı bulmak için çalıştım. Bir tane yayıncı bulunca da  kaybetmemek içi her yıl kitap ürettim. İçimde de hep acaba okur beni unutur mu korkusu vardı. Bir de tabii yazmayı çok seviyorum, en sevdiğim iş yazmak.  Bunun için de sürekli ürettim."

Ayşe Kulin, Tuluhan Tekelioğlu'na Katıldı-1

Sevdalinka'yı gözyaşları içinde yazdım

Çok okunan kitaplarından biri olan Sevdalinka romanı için ünlü yazar,

Müge Anlı'da şok olay! Kadınlarla para karşılığı birlikte olan adam gündeme bomba gibi düştü Müge Anlı'da şok olay! Kadınlarla para karşılığı birlikte olan adam gündeme bomba gibi düştü

"Hayatımda beni etkileyen romanlardan biri Sevdalinka'dır. Bosna'daki savaşı anlatır ve bu kitabı gözyaşları içinde yazdım. Ben Batı kültürüyle yetişmiş bir insanım. Batı müziğini, Batı edebiyatını yani kısaca Batı değerlerini seven bir insandım.  Ama oraya gittiğimde bütün değer ölçülerim altüst oldu, soğudum. Hayatımda bu kadar iki yüzlü bir toplum görmedim, tamamen kendine Müslümanlar. " dedi.

Ayşe Kulin Tuluhan Tekelioğlunun Konuğu Oldu

Edebiyat dünyasında en cesur yazar benim 

"Türkiye'de edebiyat dünyasındaki en cesur yazar benim. Eğer varsa erkekler arasında da benim kadar cesaretle her konuya değinebilen buyursun bana kendini tanıtsın çok memnun olurum." dedi.

Sizce ideal bir dünya nasıl olur sorusuna Kulin,

"Bence ideal dünya savaşın olmadığı bir dünyadır.  Dünyanın her  yerinde savaş var eğer silahlı savaş yoksa mafyanın savaşı var. Artık savaşın olmadığı ve insan canının önem kazandığı bir dünyada yaşamalıyız. Biz insan canına kıymet vermiyoruz, çok çabuk harcıyoruz kendimizi. Mesela öldürülen kadınlara bakın onları öldüren erkekler o kadına acımıyor, hakimler acımıyor, kanunları yapanlar acımıyor. Öldüren adam kravat taktığı zaman indirim alıyor. Kısaca artık bu ölümlerin olmadığı, savaşın olmadığı bir dünya ideal dünyadır." cevabını verdi.
 

Editör: Haber Merkezi