Filmde, Güney Kore'ye gönderilen Türk tugayının içerisinde yer alan Astsubay Süleyman Dilbirliği ve savaşta ailesini kaybeden minik Ayla'nın hikayesi anlatılıyor. İsmail Hacıoğlu ve Kim Seol'un başrollerini paylaştığı film, Türkiye'de büyük bir ilgiyle karşılanmış ve 8 ödül kazanmıştı.

Ayla Filminin Yıldızı Kim Seol Yıllar Sonra Ortaya Çıktı (3)

Filmde 6 yaşında olan Güney Koreli Kim Seol, Ayla karakteriyle tüm Türkiye'yi ağlatmıştı. Filmin ardından memleketi Güney Kore'ye dönen Seol, yıllar sonra ortaya çıktı.

Ayla Filminin Yıldızı Kim Seol Yıllar Sonra Ortaya Çıktı (1)

Instagram hesabında yaklaşık 100 bin takipçisi bulunan Seol, son haliyle Türk hayranlarını şaşırttı. 13 yaşına giren Seol, büyümüş ve serpilmiş bir şekilde karşımıza çıktı.

Ayla Filminin Yıldızı Kim Seol Yıllar Sonra Ortaya Çıktı

Türk hayranları, Seol'un son halini sosyal medyada paylaşarak "Ne ara bu kadar büyüdün?", "Zaman çok hızlı geçiyor" gibi yorumlarda bulundu.

Ayla filmi gerçek bir hikayeye dayanıyor

Ayla Filminin Yıldızı Kim Seol Yıllar Sonra Ortaya Çıktı (4)

Ayla filmi, 1950 yılında Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye saldırması sonrası Birleşmiş Milletler'in çağrısıyla Kore'ye giden Türk tugayında bulununan Süleyman Dilbirliği'nin gerçek hikayesine dayanıyor.

Ayla Filminin Yıldızı Kim Seol Yıllar Sonra Ortaya Çıktı (5)

Dilbirliği, savaş meydanında annesi babası öldürülmüş küçük bir kız bulur ve ona Ayla adını verir. Ayla'ya askerlikte bakmaya başlayan Dilbirliği, Türkiye'ye dönme vakti geldiğinde onu da yanında götürmek ister. Ancak bu mümkün olmaz. Ayla, Kore'de kalarak büyür.

Ayla Filminin Yıldızı Kim Seol Yıllar Sonra Ortaya Çıktı (2)

60 yıl sonra Süleyman Dilbirliği ve Ayla, Seul'de bir araya gelir. Bu buluşma, iki ülke arasındaki dostluğun da bir sembolü olur.

Demet Özdemir'in Madrid pozları Demet Özdemir'in Madrid pozları

Samimi Haber Yılın Gazetecilik Bombasını Patlatıyor (4)