Avustralya'da maden işletmecisi Andrew Forrest, Gazze’ye 6,3 milyon dolar yardım yapacak. Australian Financial Review'un raporuna göre, Forrest'in yapacağı yardım tek başına, Avustralya hükümetinin yapacağı yardım miktarına denk olduğu bildirildi.

Avustralya merkezli haber ajansı 9News'in haberine göre, iş insanı Forrest, Gazze'deki insanların halihazırda çok fazla acı çektiğini belirterek Gazze’ye yaklaşık 6 milyon 306 bin 900 dolar bağış yapacağını açıkladı. 

MASUM ÇOCUK, ANNE VE BABALARI KORUMALIYIZ

Maden işletmecisi Andrew Forrest, "Masum ailelerin ölümcül bir çapraz ateş arasında kaldığı bu insanlık trajedisinin artmasını engellemek için elimizden geleni yapmaktan sorumlu olduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu.

Ukrayna'daki insanlara yardım ettiğini de dile getiren Forrest, Gazze'deki sivillere de aynı şekilde yardım ulaştıracağını aktardı.

Andrew Forrest, "Hepimiz masum çocuk, anne ve babaların olabildiğince korunması gerektiğinde hemfikiriz" dedi.

SINIR TANIMAYAN DOKTORLARA VERECEK

Yapılacak bağış, Birleşmiş Milletlere ait kurumlar ve Sınır Tanımayan Doktorlara verilerek su, gıda, tıbbi yardım ve çocukların korunması gibi amaçlarla kullanılacak. 

Australian Financial Review'un raporuna göre, Forrest'in yapacağı yardım tek başına, Avustralya hükümetinin yapacağı yardım miktarına denk.