Yıllardır tek başına doğada yaşayan bir kadının gerçeği bu. 58 yaşındaki Burrnesha Duni, kendini yeminli bir bakire olarak tanımlıyor.

Duni, yaklaşık 35 yıl önce Arnavutlar arasında "Burrnesha" olarak bilinen eski bir Balkan geleneğini uygulamaya karar vermiş. Bu gelenek temel olarak bir kadının bir erkeğin hayatını yaşamayı seçtiği anlamına geliyor.

Ekran Görüntüsü 2023 12 07 140516

Duni, saçını keserek ve erkek kıyafetleri giyerek erkek rolünü benimsedi. Kendini sert ve güçlü biri olarak görüyor ve zamanının çoğunu bir dağ evinde geçiriyor.
Duni bu kararı almasının nedenini şöyle açıkladı: Babam vefat ettiğinde erkek ve kız kardeşim oldukça küçüktü. Bu yüzden iki seçeneğim vardı evlenip kocamın ailesine bakmak ya da bakire kalıp kendi aileme bakmak. Ben ikincisini seçtim. 

O dönem kendisine edilen tüm evlilik tekliflerini reddeden Duni, kardeşleri büyüdükten sonra da bu yemininden vazgeçmedi. Duni diğer kadınların da kendisi gibi olmasını istiyor. Bu şekilde kadınların güçlü ve bağımsız olabileceğine inanıyor.

Ekran Görüntüsü 2023 12 07 140449


Duni, "Birçok seçeneğim vardı, ama özgür olmak ve farklı hissetmek istedim. Babam çok eğitimli ve açık fikirli olduğu için bu fırsatı yakaladım (bu yüzden evlenmeden kalabildim). Bütün kardeşlerime 'Çok çabuk evlenmeyin. Hayatın tadını çıkarın' dedim."

Duni, babasının vefatından sonra bakması gereken küçük kardeşleri olduğunda Burrnesha oldu. Kendisi aynı zamanda İtalyan milli futbol takımının da büyük bir hayranı.Ekran Görüntüsü 2023 12 07 140409

 Duni "Ben sadece "Beni erkek çocuklarına ikna etmek için aile evimize farklı aileler geldi. Arnavutluk'un demokrasiden sonraki güzel zamanlarında bile hep hayır dedim, bu yüzden buna hep karşı çıktım. Çok güçlüydüm, bu yüzden erkeklerin çoğu benden korkuyordu, bugün bile benden korkuyorlar" diye ekledi.

Atlas Okyanusu’nda tekne alabora oldu Atlas Okyanusu’nda tekne alabora oldu