Dünya

Avrupalı şirketler Tel Aviv, Tahran ve Beyrut'a uçuşları durdurdu

Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarının ardından bölgede artan gerginlik nedeniyle Avrupa’nın havayolu şirketleri Tel Aviv, Tahran ve Beyrut'a uçuşlarını durdurdu.

Abone Ol

Lufthansa ve Air France Havayolları, Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarının ardından bölgedeki gerginliğin artması üzerine salı günü Tel Aviv, Tahran ve Beyrut'a olan uçuşların perşembe gününe kadar askıya alındığını duyurdu.

19 Eylül’e kadar uçuşlar kalktı

Alman Lufthansa, Tel Aviv ve Tahran’a tüm uçuşlarını askıya aldığını duyururken, Fransız havayolu Air France da Tel Aviv ve Beyrut'a uçuşlarını askıya aldı.

Lufthansa'dan yapılan açıklamada, "Güvenlik durumundaki son değişiklik nedeniyle Lufthansa Grubu havayolları, Tel Aviv (TLV) ve Tahran (IKA) ile tüm uçuşları derhal askıya alma kararı aldı." denildi.

Lufthansa, değerlendirecek

Açıklamanın devamında, durumun yakından takip edildiği ve şirketin "önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı değerlendirme yapacağı" bildirildi.

Lufthansa, geçen hafta Beyrut'a uçuşlarını durdurma kararını 15 Ekim'e kadar uzatmıştı.

Air France, önce güvenlik

Fransız şirketi ise AFP'ye yaptığı açıklamada, "Destinasyonlardaki güvenlik durumu nedeniyle Air France, Paris-Charles de Gaulle ile Beyrut ve Tel Aviv uçuşlarını 19 Eylül 2024'e kadar askıya alıyor" dedi.

Air France, Ortadoğu'daki durumu "günlük olarak değerlendireceğini" ve "müşterilerinin ve mürettebatının güvenliğinin mutlak öncelik" olduğunu vurguladı.

Air France, İsrail ile Hizbullah arasındaki artan gerginlik nedeniyle daha önce Tel Aviv ve Beyrut'a uçuşlarını askıya almıştı.

Bünyesinde SWISS, Austrian Airlines ve Brussels Airlines gibi havayollarının da bulunduğu Lufthansa grubu, Ortadoğu'da artan gerginlikler nedeniyle son aylarda uçuş programını defalarca değiştirdi.