Yaşam

Av yasağı bitti, İstanbul'da balıkçılar ilk balıklarını tuttu!

15 Nisan'da başlayan av yasağının sona ermesiyle balıkçılar denizlere açıldı ve sezonun ilk balıklarını tuttular.

Abone Ol

İstanbul’da 1 Eylül tarihi itibariyle denizlerde av yasağı kalktı. Yasağın kalkmasıyla balıkçılar hemen denize açıldılar.

Balıkçılar sezonun il avını gerçekleştirerek balıklarını tuttu. Tutulan balıklar sabahın erken saatlerinde de satıldı. İstanbul’da balıkçıların yakaladıkları ilk balıkların Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde mezat usulüyle satıldığı görüldü.

Balıkçılar, Eylül ayında palamut, istavrit ve çinekop ve sardalya başta olmak üzere bu sezondan umutlular.

Balık sezonunun açılmasıyla ilgili balıkçı Ceyhun İskele şunları dedi:

 “Şu anda palamutta yoğunluk görünüyor. İnşallah palamutla başlayacağız. Peşinden nasipse çinekop olacağı söyleniyor. Havalar da müsaade ederse peşinden çinekopla devam edeceğiz. Hamsi ve sardalya zaten olmazsa olmazımız. Belki istavrit biraz az olabilir. Çeşitler devam edecek ama bu sene halkımız balık yiyecek gibi görünüyor. Zaten şu an en doğal en sağlıklı kalan şey de balık olduğu için palamut yoğunlaştığı zaman halkımızı palamut yemeye davet ediyoruz. Mutlaka eylül, ekim, kasım aylarını değerlendirsinler. Dolaplarını doldursunlar çünkü şu anda en sağlıklı şey Marmara ve Karadeniz'de çıkan bizim palamut, lüfer ve çinekop balığımız. Bugün sezonların açılması nedeniyle balık biraz az olur. Yarından sonra fiyatlar gerilemeye başlar. Tahminen palamutun tanesi tezgahlarda 100 ile 200 TL arası satılır. Bu da piyasadaki diğer etlere göre en ucuz ve en sağlıklı sayılabilecek gıda demektir. İnşallah bereketli bir sezonu bekliyoruz."

Balıkçı Yunus Emre Çimen ise güzel bir sezon beklediklerini ve halka ucuz balık yedirmek istediklerini ifade etti.