Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla vefat etti Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla vefat etti

Atina yönetimi 6 yıl sonra Selanik Yeni Cami'de namaz kılınmasına izin verdi. Eğitim ve Diyanet İşler Başkanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada "Müslümanlara Ramazan ayının sevgi, hayırseverlik ve iyilikler dolu bir ay olmasını dileriz" denildi.

Peki imam kim olacak?

2018'den bu yana Selanik Müslümanlarının taleplerini kabul etmeyen Atina, bu sene ilişkilerin normalleşmesine bir jestle katkı sunmak için bu adımı attı. Açıklamada imama dair bir ifade bulunmazken Yunan medyası, Selanik'te bayram namazını kıldıracak imamın, Yunan devleti tarafından belirleneceğini yazdı.

Yeni Cami bayram namazı için 90 yıl sonra ilk kez 2013'te açıldı ancak İskeçe'den tayinli imam ve müezzin gönderilesi üzerine bayram namazına sadece bir kişi katılmış ve saflar boş kalmıştı.

Minaresi sökülmüştü

Hamidiye Camisi olarak da bilinen Yeni Cami, Selanik’te inşa edilen son camidir. Yahudilik’ten İslamiyet’e dönen varlıklı ailelerin yaşadığı Hamidiye Mahallesi’nde ikâmet eden ve sonradan İslamiyet’i kabul eden zengin fes tüccarı Ahmet Kapancı tarafından planları İtalyan mimar Vitaliano Poselli’ye çizdirilerek 1902 yılında inşa ettirildi. Cami, Yahudilikten Müslümanlığa geçen cemaatin ibadethanesi olarak bilinmektedir. 1925’te minaresi kaldırılarak arkeoloji müzesine dönüştürülen Yeni Cami, 1986’da restore edildi ve günümüze kadar Selanik Belediyesi’nin sergi salonu olarak kullanıldı.