Bazı vatandaşların bu konudaki başvurularının ardından Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Atatürk'ün soyadı kanunundan sonra kullanmaya başladığı orijinal imzasını kamuoyuyla paylaştı. Bu imzanın, internet ortamında sıklıkla karşılaşılan imzadan farklı olduğu anlaşıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC’de Kıbrıs Türkleriyle bir araya geldi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC’de Kıbrıs Türkleriyle bir araya geldi

MSB'ye bağlı Arşiv ve Askeri Tarih Daire Başkanlığı tarafından yapılan paylaşımda, Atatürk'ün 1934 yılındaki soyadı kanunundan sonra kullandığı imza gözler önüne serildi. Orijinal imzada, "Atatürk" kelimesinin sonundaki "K" harfinin sağa doğru kavis yaparak aşağıya doğru uzandığı görülüyor. Buna karşın, sıkça kullanılan hatalı imzada bu kavis "Atatürk" ifadesinin altına doğru uzanıyor.

Ayrıca, Arşiv ve Askeri Tarih Daire Başkanlığı, Atatürk'ün farklı dönemlerde kullandığı diğer imzalarını da paylaştı. Bu paylaşımlar arasında Atatürk'ün 1915'te Anafartalar Grup Komutanı iken, 1919'da Temsil Heyeti Başkanı iken ve Sakarya Meydan Muharebesi ile Büyük Taarruz sonrasında kullandığı imzalar da bulunuyor.

Bunun yanı sıra, 1928 yılında gerçekleştirilen harf inkılabından sonra henüz "Atatürk" soyadını almadığı dönemde kullandığı Türk alfabesiyle ilk imzası da kamuoyuyla paylaşıldı.

Editör: Elif Erbay