TFF Başkanı'ndan Erdoğan'a 'Dünya Lideri' yazılı forma TFF Başkanı'ndan Erdoğan'a 'Dünya Lideri' yazılı forma

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarılı orta oyuncusu Aslı Kalaç, Fenerbahçe ve Türkiye A Milli Takımı'nda görev yapmaktadır. 13 Aralık 1995 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Aslı Kalaç, voleybol kariyerine 2005 yılında, henüz 10 yaşındayken başlamıştır.

Aslı Kalaç'ın Voleybol Kariyeri Nasıl Başladı?

Aslı Kalaç, voleybol kariyerine 1. Lig takımlarından Yeşilyurt'ta başlamış, ardından Galatasaray'a transfer olmuştur. Galatasaray'da 7 yıl geçirdikten sonra Türk Hava Yolları ile anlaşmış, burada 2 sezon oynadıktan sonra 2022-2023 sezonu öncesinde Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Aslı Kalaç, 2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi, 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası ve 2023 Voleybol Dünya Kupası şampiyonu olan Türkiye kadın milli voleybol takımı kadrolarında yer almıştır.

Asli Kalac 3

Aslı Kalaç Başarıları 

Aslı Kalaç, kulüp ve milli takım düzeyinde birçok başarıya imza atmıştır. Kulüp kariyerinde Sultanlar Ligi şampiyonluğu ve Kupa Voley şampiyonluğu yaşamış, milli takım kariyerinde ise Avrupa Şampiyonası, Milletler Ligi ve Dünya Kupası şampiyonlukları kazanmıştır.

Aslı Kalaç'ın Fiziksel Özellikleri Neler?

Boyu: 1.85 metre
Kilosu: 73 kilogram
Pozisyonu: Orta oyuncu
Blok yüksekliği: 301 santimetre

Aslı Kalaç Hangi Takımlarda Oynadı?

Aslı Kalaç, voleybol kariyerine Yeşilyurt'ta başlamış, ardından Galatasaray'a transfer olmuştur. Galatasaray'da geçirdiği 7 yılın ardından Türk Hava Yolları'na geçiş yapmış, burada 2 sezon oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Kariyerinde birçok önemli başarıya imza atan Aslı Kalaç, milli takımın da önemli oyuncularından biridir.

Editör: Haber Merkezi