Bu yazın en çok bilet satan sanatçıları belli oldu! Bu yazın en çok bilet satan sanatçıları belli oldu!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, uluslararası dolandırıcılık eylemi gerçekleştirdiği iddia edilen 127 şüphelinin yakalandığı operasyonlarda, Davranış Bilimleri Uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak da gözaltına alındı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından polis tarafından Ankara'ya götürüldü.Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, nitelikli dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve suçtan elde edilen malvarlığını aklama suçlarına yönelikti. Ankara merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonlar, Antalya, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Uşak, Aydın, Muğla, Kütahya, Çorum, Balıkesir, Denizli, Adana, Bursa, Malatya, Tekirdağ, Isparta, Karabük, Konya, Şırnak ve Samsun'da da düzenlendi.
Operasyon, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sabah saatlerinde duyuruldu. Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda,

"Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerinde olduklarını" belirtti ve "Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" dedi.

Aşkım kapışmak Gözaltında!
Şüphelilerin, "Smart Trade Coin" adlı sözde kripto varlık alım/satım platformu üzerinden "Sıfır Risk İle Yüksek Kazanç" vaadiyle vatandaşları yatırıma yönlendirdikleri, otomatik al-sat işlemlerini gerçekleştiren bot uygulaması sattıkları ve mevcut kullanıcılara yeni kullanıcı getirmeleri halinde kazanç vaadinde bulunup "Saadet Zinciri" sistemi oluşturduklarından şüheleniliyor.

Aşkım kapışmak Gözaltında!

Şüphelilerin, bu yöntemle uluslararası dolandırıcılık eylemi gerçekleştirdikleri ve 1 milyar dolar vurgun yaparak haksız kazanç elde ettikleri ifade ediliyor.Operasyonlar sonucunda, 1 milyar TL değerinde 177 taşınmaz ve 61 taşınır mal varlığına el konulduğu belirtilirken, adreslerde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyale de el konuldu. Operasyonun genişleyebileceği ifade ediliyor.