Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde üçüncü toplantı yarın saat 14.00'te yapılacak. Asgari ücrette gözler yarınki toplantıda - Resim : 1 Toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bu toplantıda bir karar vermesi bekleniyor.

"8 BİN LİRANIN BİRAZ ÜZERİNDE OLACAĞINI DEĞERLENDİRİYORUM"

Yıldırım Beyazıt Ünivesitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT Haber'e yaptığı değerlendirmelerde şunları söyledi; Artık burada bir rakam telaffuz edilmesini, üzerinde uzlaşılan ya da uzlaşılmayacak bir rakamın çıkmasını bekliyoruz. Ben kararın oy birliğiyle çıkma ihtimalini değerlendiriyorum. Üzerinde anlaşılan asgari ücret Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. Beklentinin psikolojik sınırının 8 bin ve üzeri olduğunu ifade edebilirim. Rakamın muhtemelen 8 bin liranın biraz üzerinde olacağını değerlendiriyorum. Asgari ücrette gözler yarınki toplantıda - Resim : 3

15 ÜYEDEN OLUŞAN KOMİSYONDA KARARLAR, OY ÇOKLUĞU İLE ALINIYOR

Asgari ücret görüşmeleri aralık ayının ilk haftası başladı. Görüşmelerde hükümet, işçi ve işveren tarafının beklenti ve taleplerini dinledi. Ekonomik veriler masaya yatırıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun daha önceki 2 toplantısında bir rakam ortaya çıkmadı. 15 üyeden oluşan komisyonda kararlar, oy çokluğu ile alınıyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında 4 kez toplanıyor. Geçen yıl net 2 bin 825 lira olan asgari ücret, ocak ayında yüzde 50 artırılarak 4 bin 253 liraya çıkarılmıştı. Temmuz ayındaki yüzde 30 artış ile birlikte net ücret 5 bin 500 lira oldu.

''SALI GÜNÜ UZLAŞMAYA VARACAĞIZ''

Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "İşçiye rahat nefes aldıracak bir ücret düşünüyoruz. Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız." dedi.