Yusuf Dikeç'in annesiyle paylaştığı fotoğrafa Elon Musk yorum yaptı mı? Yusuf Dikeç'in annesiyle paylaştığı fotoğrafa Elon Musk yorum yaptı mı?

Armağan Çağlayan'ın  sunumuyla gerçekleşen 196Sekiz’de Buluşalım YouTube kanalında bu haftaki konuklar Avukat Halil İbrahim Çelik, Psikolog Ahmet Yılmaz, Avukat Sefa Karcıoğlu ve TikTok Live Türkiye Resmi Partneri Temmuz Karikutal. Tartışma konumuz ise “TikTok Kapatılmalı Mı?”.

Neden Türkiye'de TikTok yasaklanmak istiyor isteniyor

TikTok Live Türkiye Resmi Partneri Temmuz Karikutal:

"Çocukların gelişimine zararlı ve müstehcen içerikleri içinde barındırdığı için olduğu kapatılması öngörülüyor. Benim şahsi fikrim tabii bu bütün platformlar için geçerli olabilecek bir şey aslında Sadece TikTok'la ilgili olduğunu düşünmüyorum yani bugün TikTok yasaklansa Yarın X veya başka bir mecralar bu işin içine girer."

Avukat Halil İbrahim Çelik ise TikTok hakkında görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

"Türkiye'de TikTok takipçilerinin yaşı hep küçüktür. Facebook'u 50 yaş üstü kullanıyor, İnstagram kullanıcıları ciddi kesimden oluşur, YouTube ise çok daha farklı ve daha bilinçlidir. TikTok'a baktığınız zaman tamamen beğeni peşinde koşan, kendini idealize etmeye çalışan, kendini ön plana çıkarmaya çalışan bir gençlik var. Sınırlama getirilmesi konuşuluyor ama TikTok burada bir adım atmıyor. Sınırlama getirilmezse kapatılsın o zaman."

Armağan Çağlayan 1968

Bilinçsiz şekilde TikTok kullanılmasına değinen Armağan Çağlayan,

"TikTok'un bu kadar popüler olması en büyük sebebi Türkiye'nin şu anda çok büyük ekonomik kriz yaşamasıdır. İnsanlar kolay yoldan para kazanmak istiyor. "

Avukat Sefa Karcıoğlu,

"Canlı yayın açıldığında insanlar ufak ufak hediyeler göndermeye başlıyorlar. İnsanlar artık eğitimiyle, kültürüyle,birikimizle elde edemeyeceğiniz paralar kazanıyorlar. Sadece fiziğiniz, görünüşünüz ya da söylemlerinizle ön plana çıkıyorsunuz. Bir süre sonra para kazanıyorsunuz bu sefer insanlar onu gördüğü zaman da ya diyor ki ben niye okuyayım kolay yoldan para kazanılabiliyor. Gençler oraya doğru kayıyor. Biz bu uygulamalara para ödemiyoruz. Siz bunu yüklüyorsunuz ama bir süre sonra kontrol sizde değil. Tamamen sisteme entegre oluyorsuz. Özgür iradenizi kontrol dışı bırakıyorsunuz ve bilgileriniz çok rahatça bu uygulamalar tarafıdan kullanılıyor."
 

Editör: Haber Merkezi