Asayiş

Arkadaşını öldürdü 18 yıl sonra yakalandı

Eskişehir’de 2006 yılında hakkında kayıp ihbarı yapılan Erhan Kübra’nın, aynı tarihlerde Kütahya’da öldürüldüğünü ve cesedin tanınmaz halde olduğu için kimliğinin tespit edilemediğini belirleyen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 18 yıl önce işlenen cinayeti aydınlattı. Erhan Kübra’yı öldüren yakın arkadaşı ile kendisine yardım ettiği belirlenen şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Abone Ol

Eskişehir'de 2006 yılında kayıp ihbarı yapılan Erhan Kübra'nın, aynı tarihlerde Kütahya'da öldürüldüğü ve cesedinin tanınmaz halde olduğu için kimliğinin tespit edilemediği belirlendi. Bu cinayeti aydınlatan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 18 yıl önce işlenen bu cinayeti çözdü. Erhan Kübra'yı öldüren yakın arkadaşı ile kendisine yardım eden kişi, adliyeye sevk edildi.Erhan Kübra, Eskişehir'de yaşayan ve 2006 yılında aniden kaybolan bir kişiydi. Ulaşılamayan Kübra için yakınları kayıp başvurusunda bulundu. Ancak 2006 yılındaki aramalar sonuç vermedi ve Erhan Kübra, kayıp olarak aranan şahıslar listesine eklenmişti.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Eskişehir'de kayıp olarak aranan şahısların bulunması ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için çalışma başlattı. Bu kapsamda kayıtlarda kayıp olarak aranan Erhan Kübra'nın bulunması için Cinayet Büro Amirliği tarafından özel bir ekip oluşturuldu. Ekip, öncelikle Erhan Kübra'nın hayatta olup olmadığını belirlemek için 2006 yılında Eskişehir ve çevresindeki illerdeki faili meçhul olayları incelemeye aldı.Yapılan çalışma sonucunda, Erhan Kübra'nın öldüğü tarihlerde Kütahya'nın kent merkezine yakın bir köyde tanınmaz halde bir erkek cesedinin bulunduğu ve cesedin kimliğinin tespit edilemediği ortaya çıktı.

Başının ezildiği, göğüs kısmından kesici bir aletle defalarca yaralandığı, cesedin kısmen yakıldığı ve ellerinin kravatla bağlandığı tespit edilen erkek cesedinin Erhan Kübra’ya ait olabileceğini değerlendiren özel ekip, çalışmalarını yoğunlaştırdı. Cesedin bulunduğu alandaki izler ve DNA örnekleri, Erhan Kübra’nın yakın arkadaşı ve iş ortağı olan A.K.’nin DNA'sı ile karşılaştırıldı. DNA'ların eşleşmesi sonucunda A.K. ve cinayeti işlemesine yardım ettiği belirlenen Y.Ş., Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince Kütahya’da gözaltına alındı.Kütahya'da gözaltına alınan ve Eskişehir'e getirilen A.K. ile Y.Ş., Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ndeki ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi.