Spor

Arat: “Beşiktaş’a felsefe bırakmak istiyorum”

Beşiktaş Başkanı, son sponsorluk skandalı ve Türk futbolundaki haksız rekabet konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arat, kulübüne kupa yerine bir felsefe miras bırakmak istediğini vurguladı.

Abone Ol

Beşiktaş JK Başkanı Hasan Arat, katıldığı T24 etkinliğinde Türk futbolu ve Beşiktaş’a dair önemli açıklamalarda bulundu. Arat, özellikle futbol camiasında son dönemde yaşanan tartışmalara değinirken, Beşiktaş taraftarına ve kulüp yönetimine mesajlar verdi.

Konuşmasında tribünlere yönelik eleştirilere de değinen Arat, şu ifadeleri kullandı:

“Kimse tribünlere suç bulmasın. Önce yöneticiler üslubuna dikkat etmeli.”
Bu açıklamasıyla Arat, futbol camiasında yaşanan gerginliklerin sorumlusunun yalnızca taraftar olmadığını, yöneticilerin de söylemlerine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Sponsorluk skandalına tepki: "Haksız rekabet var"

Türk futbolunda yaşanan son sponsorluk skandalına da değinen Arat, "Beşiktaş’ın hocası, futbolcuları ve sponsorları itibarlı ve yasaldır. Türk futbolunda 15 gün önce büyük bir sponsorluk skandalı yaşandı. Paralar alınıyor. Haksız rekabet var. Sonra bitirdik denilince olmaz. Sonra senin sponsorluğun öyle böyle diye konuşuluyor. Basın bunu yazamıyor. Kimden korkuyorsunuz?”

"Beşiktaş’a bir felsefe bırakmak istiyorum"

Hasan Arat, Beşiktaş’ın tarihindeki "şerefli ikincilikler"e de atıfta bulunarak, kulübün değerlerine vurgu yaptı. Arat, "Beşiktaşlılar şerefli ikincilikleri iyi bilir. Ben Beşiktaş’a kupa ve şampiyonluk mirasından çok bir felsefe bırakmak istiyorum.” dedi.

Arat, ayrıca kulüp başkanlığını bir onur meselesi olarak gördüğünü, "Görevimi bıraktıktan sonra alnı açık şekilde dolaşmalıyım. Başkanlığı bıraktıktan sonra bile Beşiktaş’ın her etkinliğine başım dik katılmalıyım. Tribünlere gelmeliyim. Bunun için çalışıyorum.” sözleriyle ifade etti.