Areda Survey araştırma şirketi, belediyelerin kültürel faaliyetleriyle ilgili hizmetlerin halktaki yansımasını inceledi. Türkiye genelinde 2.094 kişinin katıldığı araştırmada, halkın yüzde 72,2'si belediyelerin kültürel faaliyetlere yönelik hizmetlerini yetersiz buldu. Yüzde 69,6'sı ise belediyelerin her kesimi temsil edecek şekilde kültürel faaliyetler düzenlemediğini söyledi.

Kültürel Hizmetler Yetersiz

belediyelerin kültürel faliyetleri yeterli mi

MAHZEN-37 operasyonuyla 14 şüpheli yakalandı MAHZEN-37 operasyonuyla 14 şüpheli yakalandı

Araştırma sonuçlarına göre, belediyelerin kültürel faaliyetlerine yönelik hizmetlerinin yetersizliği konusundaki şikayetler giderek artıyor. 2021 yılında bu oran yüzde 67,4 iken, 2022 yılında yüzde 72,2'ye yükseldi.

Katılımcıların belediyelerin kültürel faaliyetlerini gerçekleştirirken farklı kesimleri temsiliyet durumlarına ilişkin görüşleri de çarpıcı. Yüzde 69,6'sı belediyelerin yaptığı kültürel faaliyetlerin her kesimi temsil etmediği düşüncesinde. Bu oran 2021 yılında yüzde 72,3 iken, 2022 yılında yüzde 67,4'tü.

Belediyeler Daha Kapsayıcı Olsun

En iyi çalışan belediyeler hangisi

Araştırma sonuçları, belediyelerin kültürel faaliyetlerini daha etkin ve kapsayıcı bir şekilde düzenlemesi gerektiğine işaret ediyor. Belediyelerin, farklı kültürel kesimlere hitap edecek daha çeşitli ve ilgi çekici etkinlikler düzenlemesi, kültürel faaliyetlerin daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olabilir.

Araştırmanın Metodolojisi

Türkiye genelinde 2.094 kişinin katıldığı ve 28 Aralık 2023-02 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.