Kar temizleme

Arabanızdaki karı temizlemek için öncelikle buz kazıma aleti veya yassı plastik bir araç kullanabilirsiniz. Buz kazıma aleti kullanırken, aracın boyalı kısımlarını çizmemeye dikkat edin. Tavandaki karı temizlerken, karı arabanın arkasına veya yanlarına doğru iterek, ön kaputa daha az kar birikmesini sağlayabilirsiniz.

Arabalardaki Kar Ve Buzlardan Nasıl Kolay Kurtuluruz (1)

Buz çözme

Arabanızı yıkarken, aracın camlarını antifrizli suyla yıkamanız, buzlanmayı önlemeye yardımcı olacaktır. Ancak, buzlanma olmuşsa, buz çözmek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz:

🎥Yaren Leylek'in eşi ve yavrusunu koruduğu anlar 🎥Yaren Leylek'in eşi ve yavrusunu koruduğu anlar
  • Oda sıcaklığında veya ılık su: Buz tutmuş cama oda sıcaklığında veya ılık su dökmek, buzun çözülmesini hızlandıracaktır. Bu işlemi yaparken, arabanın kaloriferini çalıştırarak, camın daha hızlı ısınmasını sağlayabilirsiniz. Ancak, asla kaynar su kullanmayın, çünkü kaynar su camı çatlatabilir.
  • Buz çözücü sprey: Buz çözücü spreyler, buzun çözülmesini kolaylaştıran etkili bir yöntemdir. Bu spreyler, pek çok büyük markette satılmaktadır.
  • Antifriz: Sileceklerde kullanılan antifrizli sular da buz çözmede kullanılabilir. Ancak, bu durumda hazır antifrizli silecek suları kullanmaya özen gösterin. Radyatör sistemlerinde kullanılan antifrizi silecek suyuna eklerseniz, boya ve plastiğe zarar verebilir.
  • Kolonya veya alkol: Kolonya veya alkol, buzun çözülmesini sağlayan etkili bir yöntemdir. Bu yöntemleri kullanırken, buz çözücü spreyler kadar etkili olmasa da, evde kolayca bulunabilen malzemelerdir. Kolonyayı veya alkolü bir beze dökerek camı silebilirsiniz. Buz çok kalınsa, kolonya veya alkolü doğrudan camın üzerine dökebilirsiniz. Ancak, camın zarar görmemesi için bu malzemelerle camın doğrudan temasından kaçının.
  • Tuz: Tuz, buzun çözülmesini sağlayan eski ama etkili bir yöntemdir. Bir torba veya cam silme bezinin içine iki avuç tuz koyup camı silebilirsiniz. Sert hareketlerden ve bastırarak silmekten kaçının.
  • Sirke: Sirke, buzun çözülmesini sağlayan doğal bir maddedir. Bir şişenin içine üçte bir oranında su ve üçte iki oranında sirke karıştırın. Hazırladığınız karışımı camlardaki buzun üzerine sıkın. Bir süre sonra buz erimeye başlayacaktır. Sirke, su ile karıştırıldığında, bu gibi müdahalelerde cama zarar vermez. Ancak, camla temas etmesinden kaçınmak, risk almamak için daha iyidir.