Geçtiğimiz yıllarda "Project Titan" adı altında duyurulan Apple'ın sürücüsüz otomobil projesinde önemli değişiklikler yaşanıyor.

Projede Ölçek Küçültüldü

Bloomberg tarafından paylaşılan rapora göre, Apple'ın sürücüsüz otomobil projesinin ölçeği küçültüldü. Şirket, ilk etapta daha basit ve sade bir otonom elektrikli otomobil üzerinde çalışmaya odaklanıyor.

Öğretmen atamaları belli oldu: 20 bin öğretmen ataması ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan sayısı nasıl olacak? Öğretmen atamaları belli oldu: 20 bin öğretmen ataması ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan sayısı nasıl olacak?

Project Titan Apple 3

Tamamen Otonom Hedefinden Vazgeçildi

Apple, projede başlangıçta tamamen otonom bir sistem geliştirmeyi planlıyordu. Ancak otonom sürüş teknolojisi konusunda yaşanan zorluklar nedeniyle, şirket bu yaklaşımını değiştirerek otomobilin seviye 4 otonom sürüş teknolojisine sahip olmasına karar verdi.

Lansman Tarihi ve Beklentiler

Proje kapsamında yapılan değişiklikler nedeniyle Apple'ın otonom elektrikli otomobilinin lansman tarihi de değişti. Önceki beklentilere göre 2026'da tanıtılması öngörülen araç, şimdi 2028 yılında tanıtılması bekleniyor. Bu değişiklikle birlikte Apple'ın sürücüsüz otomobil projelerindeki gelişmeler yakından takip edilmeye devam edecek.

Togg’un Başarısı Elektrikli Otomobilleri Uçurdu Togg’un Başarısı Elektrikli Otomobilleri Uçurdu