Apple, hız düşürme skandalının faturasını ödemeye başladı: 500 Milyon dolar tazminat!

TikTok'a satış için 12 ay süre TikTok'a satış için 12 ay süre

2017 yılında ortaya çıkan ve "batterygate" olarak adlandırılan skandal, Apple'ın eski iPhone modellerinin performansını kasıtlı olarak düşürdüğü iddialarını içeriyordu. Bu durumun, kullanıcıları yeni iPhone modellerine yönlendirmek amacı taşıdığı öne sürülmüştü.

3 Milyon Kullanıcıya 500 Milyon Dolar!

Toplamda 3 milyon belirli iPhone modeli sahibi, etkilenen her model için 92 dolarlık bir tazminat almaya hak kazandı. Bu ödemeler, 21 Aralık 2017 tarihinden önce iOS 10.2.1 veya sonraki bir sürümü çalıştıran iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus ve SE sahipleri ile iOS 11.2 sürümünü kullanan iPhone 7 veya 7 Plus sahiplerini kapsamaktadır.

Güncelleme Yayınlandı, Iphone'lar Çöktü!

Apple, yaşanan pil skandalında 2017 yılında, pilin çok eskidiği durumlarda akıllı telefonların performansını kasıtlı olarak düzelttiğini kabul etmişti. Bu durum, bir tüketici izleme kuruluşunun eski modellerin işlem gücünün pil ömrü azaldıkça sınırlı olduğunu tespit etmesiyle ortaya çıkmıştı.

iPhone

Tazminat ödemeleri için başvuru tarihi 6 Ekim 2020 idi ve tazminat talebinde bulunan hak sahipleri bu ay içinde ödemelerini almaya başlamış durumda. Apple'ın bu skandal nedeniyle ABD dışında da, örneğin Kanada ve İngiltere'de benzer iddialar için tazminat ödemeyi kabul ettiği biliniyor. Skandalın yankıları, teknoloji devinin itibarını sarsarken, kullanıcılara yapılan tazminat ödemeleriyle bir nebze olsun telafi edilmeye çalışılıyor.