ANTALYA (AA) - Antalya'da avcılık, araç çarpması ve yuvadan düşme gibi nedenlerle yaralanan kızıl şahin ve iki yavru kerkenez kuşu, tedavi edilerek doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olarak nitelendirilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı, yaralı ve hasta yaban hayvanların da bakım ve rehabilitasyonunu üstleniyor. Hayvanat bahçesine getirilen yaralı hayvanlar, veterinerler tarafından tedavi edilip, bakımı yapıldıktan sonra doğaya geri dönüyor.

​​​​​​​Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Veteriner Hekim Dr. Aygül Arsun, yaptığı açıklamada, avcılık, araç çarpması ya da yuvadan düşme gibi nedenlerle yaralanan bir kızıl şahin ile iki yavru kerkenez kuşunun tedavi için kendilerine getirildiğini belirtti.

Klinik cerrahi müdahaleleri ve bakımları yapılan yırtıcı kuşların, güçlerine kavuşuncaya kadar hayvanat bahçesinde misafir ettiklerini anlatan Arsun, şahin ve yavru kerkenezleri tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından özgürlüğe bıraktıklarını bildirdi.

Yaralı hayvanları tedavi ederek doğal yaşamlarına dönmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Arsun, "Uzuv kaybı olan hayvanlarımızın da ömür boyu hayvanat bahçesinde bakımlarını sürdürüyoruz. Yıl başından bu yana 96 farklı türde yaralı kanatlı hayvan getirildi ve bunlardan 38'i doğal yaşamlarına geri döndü. Geri kalan hayvanların rehabilitasyon ve tedavi süreçleri devam ediyor. Onları da iyileştikleri an doğaya bırakıyoruz." dedi.