Kentteki yerleşik yabancı sayısında son bir yılda 40 binlik bir azalma yaşandı. Bu azalışın başlıca sebepleri arasında oturum izinlerinin uzatılmaması, yeni gelenlere izin verilmemesi ve artan kira fiyatları gösteriliyor.

Rusya ve Ukrayna'dan gelen göçmenlerin rotasını Sırbistan ve Dubai'ye çevirdiği belirtiliyor. Bu durumun ardından kentte konut fiyatlarında ve kiralarında yüzde 15 ila 25 arasında bir düşüş yaşandı.

Antalya'da, özellikle sahil ilçelerinde yaşayan Rus ve Ukraynalılar, artan kira fiyatları nedeniyle şehri terk ediyor. Kentte konut ve kira fiyatlarındaki artış, 2023 yılında Rusya ve Ukrayna'dan gelen göçmenleri de etkiledi.

Özellikle Rusya ve Ukrayna'dan gelen göçmenlerin terk etmesiyle birlikte, Antalya'da okul kontenjanlarında da önemli bir azalma yaşandı. Konyaaltı'nda bir okulun sahibi Viktor Bikkenev, göçmenlerin ikamet izinlerinin reddedilmesinin okullarında da ciddi bir azalmaya neden olduğunu dile getiriyor.

Türkiye'de yaşlı nüfusta bir ilk yaşandı! Türkiye'de yaşlı nüfusta bir ilk yaşandı!

Antalya'da yaşanan bu göç dalgası, emlak sektörünü de etkiledi. Kiralarda yaşanan düşüşle birlikte emlak fiyatlarında da gerileme görülüyor. Bikkenev, Rusların giderken fiyatların da düştüğünü belirterek, Antalya'da emlak piyasasında satışın neredeyse durduğunu ve fiyatların düşmeye başladığını vurguluyor.

1 dolar ne kadar? 7 Mayıs 2024 döviz kuru 1 dolar ne kadar? 7 Mayıs 2024 döviz kuru

Göç İdaresi'nin ikamet izni vermeyi reddetmesiyle birlikte insanların yapabilecekleri bir şey kalmadığını belirten Bikkenev, bu durumun kentteki emlak piyasasını da olumsuz etkilediğini ifade ediyor.