Tanzanya Cumhurbaşkanı resmi törenle karşılandı Tanzanya Cumhurbaşkanı resmi törenle karşılandı

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar, Samimi Haber'e özel röportaj verdi. Antalya emlak sektöründeki gelişmeleri, arz-talep dengesini anlattı. Pandemi döneminde yaşanan sorunlara da değinen Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar, 'oda kaydı olmayan yerden alışveriş yapmayın, dolandırılmayın' ifadelerini kullandı.

Antalya'ya gelen turistlerin emlak sektörüne ilgisi ne derecede?

Turizmin başkenti Antalyamıza bütün Dünya'dan ve Türkiye'den turistlerin çok fazla ilgi duyduğu bilinmektedir. Antalyamız turizm başkentidir. Her yöreden her memleketten insanlar Antalyamıza ilgi duymaktadır.

Turistlerin ve mültecilerin varlığı sektörü nasıl etkiledi?

Turistlerin ve mültecilerin çok etkilediği söylenemez. Ama turistlerin ve bizim bu savaştan sonra güçlerin fazla gelmesinden dolayı. Antalya'da çok fazla pandemi döneminde iş akdinin durmasından dolayı ve yerlerin az olması sebebiyle fiyatların artmasına sebep olmuştur.

Kira ve satış fiyatlarında artış ne düzeyde?

Kira ve satışta pandemi döneminde inşaat sektörü durma noktasına gelmiştir. Aynı zamanda Antalya'da arsaların olmaması sebebi. Bundan dolayı fiyatlar otomatik olarak artmıştır. Şu anda arz talep olayı fazla olduğu için maalesef Antalya'da fiyatlar oldukça yüksektir.

Konut enflasyonundaki temel problem arz kısıtlılığı mı, talep fazlalığı mı, çözüm nedir?

Yer sıkıntısı vardır. Maalesef şu anda yerliler bile fiyatların yüksek olduğundan dolayı ev almama durumu vardır.

Antalya'da emlak sektöründe vatandaşımız alırken ve kiralarken nelere dikkat etmelidir?

Alıcılara ve müşterilere, ev alırken kiralarken karşımızdaki kişinin yetki belgeleri var mı, maliye kaydı var mı, mesleki yeterlilik belgesi var mı diye lütfen sorgulayın. Emlakçı esnaflarımıza seslenmek istiyorum. Mesleğimize sahip çıkalım. Günlük ofisimize bir iki tane kiralamak için ya da ev almak için gelenler oluyor. Bunlar ev alsın ya da almasın. Bu kişilerin oda kaydı, maliye kaydı var mı? diye sorun. İleride başınıza bir şey geldiğinde muhatap bulabilirsiniz. Burada muhatabınız oda olmalıdır. Bir yer aldınız. Dolandırıldınız. Eğer oda kaydı var ise biz her zaman arkasında durmaya hazırız. Fakat yoldan geçen, oda kaydı olmayan, maliyet kaydı olmayan birisinden yer aldığınız zaman, dolandırıldığınız zaman, kaparo verildiği zaman muhatap bulamazsınız. Paranız pul olur, geriye alamazsınız. Bunlara dikkat edilmesi lazım. Oda kaydı olmayan kişilerle alışveriş yapmayın.

İstanbul'daki konut enflasyonuyla ilgili haberimizi &t=2s&ab_channel=SamimiHaber" data-type="URL" data-id="&t=2s&ab_channel=SamimiHaber">buradan izleyebilir, ya da buradan okuyabilirsiniz.