Birkaç gündür parti kulislerinde İmamoğlu’nun çok gergin olduğu, hatta makam odasını dağıtacak kadar sinir krizi geçirdiği konuşuluyor. Yerel seçimlere yaklaştıkça gerginlik de artıyor. 

Adaylar sahadaki durumu ölçmek için haftalık anketler yaptırıyor. İmamoğlu yarışa önde başlamıştı. Ancak günler geçtikçe aradaki fark kafa kafaya bir noktaya geldi. Şimdi ise bu farkın Cumhur İttifakı lehine açıldığı belirtiliyor. İmamoğlu’na sinir krizi geçirten de buymuş…

Anketler morali etkiliyor

Anlaşılan her iki adayın da önüne aynı anket gitmiş. Murat Kurum TV 100’de katıldığı programda İmamoğlu’na sinir krizi geçirten o anketi açıkladı. Kurum önce yarım puan fark attıklarını ancak yapılan en taze ankette aradaki farkın üç puana çıktığını, kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise iki puan önde olduklarını anlattı. 

Kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha asıl kozunu oynamadığı belirtiliyor. Bu son dönemim diyerek gönüllere hitap eden Erdoğan’ın vatandaşın cebine de hitap edebileceği, 16 milyon emekliye Ankara’da yapacağı mitingde müjde vermek istediği konuşuluyor. 

Tüm kabine İstanbul’da çalışıyor

erdoğan

Erdoğan tüm kabinesini İstanbul’da görevlendirdi. Uzun süredir bu seçime hazırlanıyorlar. Bakalım sonuç ne olacak. 

CHP kurultayında gerilim: Mansur Yavaş sitem etti CHP kurultayında gerilim: Mansur Yavaş sitem etti

Ne DEM ne başka bir ittifak, bu seçimin kazananı emekliler olacak gibi duruyor. 

CHP bu seçimi kaybederse bahanelerini şimdiden duyar gibiyim… CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir süredir yaptığı açıklamalarda bu bahanesini şöyle anlatıyor; “Ben köy öğretmeniyim. Üç ay kalmış okulun kapanmasına. Çocuk okuma yazma öğrenemezse seni suçlarız diyorlar.” Kurultayı neden yerel seçim sonrası yapmadınız diye soran yok…

Bahane üreteceklere malzeme

Biz önceden buraya birkaç bahaneyi not düşelim ki kendi başarısızlıklarını kimsenin üzerine atamasın bu kurnaz siyasetçiler…

Bahane 1: Belediye başkanları için astığımız afişin, çalışmanın yarısını bile yapmadığımız genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanamadık, millet sandığa küstü. Suçlu Kılıçdaroğlu’dur.

Bahane 2: Kılıçdaroğlu’nu gören sandığa gitmez dedik ama seçimde bize destek vermedi o nedenle başarısız olduk. Suçlu yine Kılıçdaroğlu!

Bahane 3: İlçelerde eş, dost, akrabayı aday gösterdik ama Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarını tekrar aday gösterdik… Suçlu yine Kılıçdaroğlu!

Bahane 4: Partide kurultay sonrası bir bölünme oldu. Ama biz bölmedik onlar böldü. Güvenli limanı es geçtik gemi karaya oturdu. Suçlu yine Kılıçdaroğlu…

Editör: Haber Merkezi