Gündem

Ankara'daki yangın Bolu'ya sıçradı! Köy boşaltıldı...

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayan yangın, Bolu’nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. İlçeye bağlı Demirler Köyü tedbir amaçlı boşaltıldı.

Abone Ol

Kızılcahamam’a bağlı Şahinler Mahallesi’nde nedeni bilinmeyen bir yangın çıktı. 

Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve helikıpter sevk edilse de yangın kısa sürede Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. 

Bölgede etkili olan şiddetli rüzgar sebebiyle Demirler Köyü'ne de ulaşan alevler nedeniyle köy tedbir amaçlı boşaltıldı.

"Birden kıvılcım geldi..."

Gerede ilçesine de sıçrayan orman yangının tanığı Minire Çakır, yaptığı açıklamada, "Abdest aldım, namaz kılacaktım. Birden kıvılcım geldi, dumanlar birden oldu. Çok korktum. Rabbime dua ediyorum. İnsanlarımızı affetsin, tüm insanlarımızı korusun diyoruz" ifadesini kullandı.

Bolu Valisi: Rüzgar mücadeleyi engelliyor

Yangının üzerinden 13 saat geçmesine rağmen henüz kontrol altına alınamadı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, akşam saatlerinde bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına müdahalenin devam ettiğini söyledi.

Yangının, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki Şahinler köyünden, Bolu'nun Demirler köyüne sıçradığını belirten Kılıç, "Yerleşim yerlerini de tehdit ediyordu. Yerleşim yerlerinin etrafında seyrek ağaçlık alan vardı. Aynı zamanda otluk bir alan vardı. Buralarda etkili oldu, buralar zaten yandı. Evlere de sirayet etmesi, yangın söndürme araçlarıyla beraber engellendi" şeklinde konuştu.

Vali Kılıç, "Orada riskimiz var diye değerlendiriyoruz. Bir vadi orada bulunuyor. Oraya da araçlarımız ulaşmıyor. Şu anda dozerle beraber oraya yol açılıp ondan sonra itfaiye araçları ve arazözler o bölgeye inip söndürme yapacak. Aynı zamanda bu vadide de o bölgede çok şiddetli bir rüzgar var. Bu rüzgar da ister istemez mücadeleyi engelliyor" ifadelerini kullandı.

"Yangının çıkış nedeni insan kaynaklı"

Yangının nasıl çıktığı yönündeki soruyu yanıtlayan Kılıç, “Tedbir alındı zaten. Ankara'dan TOMA'lar da geldi. Şu anda tehdit söz konusu değil. Yangının çıkış sebebi insan kaynaklı. Bununla ilgili süreci Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor. Onlar buna sebep olan kişilerle ilgili olarak işlem yürütüyorlardır" dedi.

Vali Kılıç, yangının bugün kontrol altına alınmasının mümkün olup olmadığıyla ilgili soruyu ise "Biraz zor, yani bu akşam zor. Gün aydınlansın ondan sonra bir bakacağız. Herkes sahada zaten şu anda mücadele ediyorlar" yanıtını verdi.

Kızılcahamam'daki yangın kontrol altında

Öte yandan Kızılcahamam'daki yangının kontrol altına alındığı, Gerede'deki yangına ise müdahalenin devam ettiği bildirildi.