ANKARA (AA) - Türk Eczacıları Birliğince (TEB) düzenlenen "Büyük Eczacı Mitingi"nde, eczacıların sorunlarının çözülmesi talebi dile getirildi.

TEB Başkanı Arman Üney, Anıtpark'taki mitingde bir araya gelen eczacılar adına yaptığı konuşmada, mesleklerine karşı yapılan haksızlıklara karşı durmak için miting yaptıklarını belirtti.

Kesintisiz sağlık hizmeti verilmesi için salgın sürecinde de çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Üney, eczacılıkla ilgili yapılan düzenlemelerin yeterli olmadığını söyledi.

Arman Üney, Sosyal Güvenlik Kurumunun ilaç alım protokolünde yaşanılan ekonomik sıkıntıya çözüm üretecek gerçekçi iyileştirmeler yapılmasını istediklerini belirterek, "Biz eczacılar ilaç yokluklarına, kontrolsüz açılan fakültelere, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, kamu eczacısının hak kaybına, eczacıların yok sayılmasına 'dur' diyoruz." şeklinde konuştu.

Mitinge CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ve Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile eczacı odalarının il başkanları, üyeleri, eczacılık fakültesi öğrencileri ve çok sayıda kişi katıldı.