Demokratlar Platformu Genel Başkanı Harun Hınız, Adnan Menderes Anıt Mezar'da basın açıklaması yaptı.

Anıt Mezar'da 'Yeter söz milletindir' sözüne tepki gösteren Hınız, ''Bugün burada bir arada olmamızın amacı rahmetli Başvekilimiz Adnan Menderes’e ve onun çok kıymetli bir sözüne yapılan emek hırsızlığını telin etmek için bulunuyoruz.'' dedi.

Hınız,'' Kıymetli arkadaşlar 14  Mayıs 1950’de 'Yeter söz milletindir' anlayışıyla tek parti sisteminin baskıcı anlayışını yok eden bu aziz milletin milli ve manevi değerlerini tekrar bu aziz milletle buluşturan, Şehit başvekilimiz ne yazık ki 27 mayıs 1960 yılında yapılan bir alçak darbeyle 17 eylül 1961 yılında ne yazık ki şehit edilmiştir.'' ifadlerini kullandı.

''Bu gördüğünüz mekan Türk siyasetinin kıblesidir''

Biraz sonra kullanacak olduğum bir sözün yanlış anlaşılmaması için bir ön cümle kurmak istiyorum diyen Hınız, ''Bizler Allah'a iman etmiş teslim olmuş insanlarız Bu gördüğünüz mekan Türk siyasetinin kıblesidir.'' dedi. Menderes misyonunu vurgulayan Hınız, ''Kıymetli arkadaşlar; Menderes, demokrat misyonun bu aziz milletin gönlünde 73 yıldır yaşayan çok değerli bir devlet büyüğümüz, bizimde kıymetli bir abimizdir.''

''CHP ve onun lideri hiç utanmadan sıkılmadan''

Hınız, ''CHP ve onun lideri hiç utanmadan, sıkılmadan bu aziz milletle Menderes’in sözü olarak tarih bulmuş vizyon bulmuş, duygu bulmuş, maneviyat bulmuş ‘Yeter söz milletindir’ sloganını ne yazık ki kullanmaktadırlar.'' açıklamasında bulundu. 'Yeter söz milletindir' sözünü kendi parti binalarına asmalarına atıfta bulunan Hınız, ''Önce şehit Başvekilimizi astılar, sonra da hiç utanmadan sıkılmadan şehit Başvekilimizin sözünü kendi parti binalarına asarak tekrar Menderes’in ruhunu idam sehpasına çektiler.'' dedi. Bu siyaset aymazlığını şiddetle reddediyoruz ve kınıyoruz!

''Menderes bir misyondur. Siyasette isimler değişir, ruhlar değişmez''

Hınız, ''Dün Demokrat Parti, Adalet Partisi, Milli Selamet Partisi, Doğru Yol Partisi, Ana Vatan Partisi, Vefa Partisi ve bugün AK Parti bu misyonun vücut bulduğu ve milletle beraber Türkiye’nin gelişimine, katkısına büyük bir güç ve destek vererek azimle tarihe doğru yürüyüşüne devam etmektedir. Bu inançla, bu anlayışla, bu misyon ve platform hem Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında hem de Menderes misyonunun ve Menderes’in bu Menderes kokulu evlatlarının yanında olacak.'' ifadelerini kullandı. ">Basın toplantısının devamı ve özel röportaj için Samimi Haber youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz.