Karşılaşmanın ilk periyodunda iki takım da zorlu savunmalarla skor üretmekte zorlanırken, Anadolu Efes, Will Clyburn'ün etkili performansıyla öne geçti. Ancak, rakip takımın sert savunması karşısında zorlanan lacivert-beyazlılar, ilk periyodu minimal bir farkla önde tamamladı.

Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki

İkinci çeyrekte ise Virtus Segafredo Bologna, savunmasını sertleştirerek skor üretmeye başladı ve devreye önde girmeyi başardı. Ancak, Anadolu Efes, mücadelenin devamında oyuna geri dönerek devreyi önde kapattı.

Üçüncü periyotta ise İtalyan temsilci, üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle skor üretmeye devam etti. Ancak, Shane Larkin'in etkili performansıyla Anadolu Efes, son çeyreğe önde girmeyi başardı.

Son periyotta büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelede, Anadolu Efes'in hücumda etkili olamaması ve rakibin dış atışlardan kaydettiği sayılarla geriye düşmesi, maçın kaderini belirledi. Son saniyelerde rakip takımın üç sayılık basketiyle farkı kapamaya çalışan Anadolu Efes, maçtan 67-64'lük skorla mağlup ayrılarak Avrupa Ligi'ne veda etti.

Maçta gösterdiği performansla dikkat çeken Anadolu Efes'in ABD'li oyuncusu Will Clyburn, bu mücadelede attığı basketlerle THY Avrupa Ligi'nde 3 bin sayı barajını aşmayı başardı.

Virtus Segafredo Bologna ise İspanya'nın Baskonia takımıyla yapacağı bir sonraki maçta play-off oynama hakkı için mücadele edecek.