ABD Hava Kuvvetleri'nde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell'in protesto gösterisi yaptığı ve kendini yaktığı görüntüler sosyal medyada viral oldu. Görüntülerde kamuflaj giyen Bushnell, kendisini ABD Hava Kuvvetleri'nde aktif görev yapan bir asker olarak tanıtıyor ve "Artık soykırıma katılmayacağım" diyor.

Atlas Okyanusu’nda tekne alabora oldu Atlas Okyanusu’nda tekne alabora oldu

Bushnell, Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde yürürken "Şimdi çok şiddetli bir protesto düzenleyeceğim, ancak Filistinlilerin işgalcilerinin ellerinde yaşadıkları karşısında benim eylemim önemli değil" diyor.

Ekran Görüntüsü 2024 02 26 214401

Büyükelçiliğin önüne gelen Bushnell kafasına benzin dökerek kendini ateşe verir ve nefesi tükenene kadar "Özgür Filistin" diye bağırır. Elçilik polisinin "Size yardım edebilir miyim?" ve ardından "Yere yatın" dediği duyulurken, bir başka polisin de "Bize yangın söndürücü lazım, silah değil" dediği duyuluyor. Washington İtfaiye ve Acil Sağlık Servisi, çağrının yerel saatle 13:00 sularında Washington İtfaiyesine yapıldığını söyledi.

Ekran Görüntüsü 2024 02 26 214339

"Olay yerine vardığımızda yangının üniformalı gizli servis personeli tarafından söndürüldüğünü gördük" diyen yetkili, yetişkin bir erkeğin Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini ateşe verdiğini söyledi. Kendini ateşe veren kişinin bölgedeki bir hastaneye kaldırıldığını ve aldığı ağır yaralar nedeniyle durumunun kritik olduğunu söyleyen yetkili, bu kişinin kimliği ya da bağlantıları hakkında bilgi vermedi.