Gündem

Ambulans sürücüsüne yumruk atan şahıslar yakalandı

Bursa'da 112 ambulans şoförü, trafikte yol verme meselesi nedeniyle bir sürücünün oğlu tarafından darp edildi. Yaşanan olay güvenlik kameralarına yansırken, taraflar karşılıklı olarak birbirinden şikayetçi oldu.

Loading...

Abone Ol

Olay, Gemlik Devlet Hastanesi’nden 80 yaşındaki bir hastayı Bursa Şehir Hastanesi’ne götüren ambulansın, trafiğe takılmamak için emniyet şeridinde ilerlemesiyle başladı. Bu sırada, dinlenme tesislerinden ana yola çıkan S.Y. yönetimindeki lüks otomobil, ambulansın arkasına takılarak ilerlemeye devam etti. Ambulans şoförü Muhammet Ali K. (26) ile S.Y. arasında trafikte sözlü tartışma çıktı.

Tartışma şiddete dönüştü

İddiaya göre, ambulans şoförünün tartışma sırasında hakaret ettiği öne sürüldü. Bunun üzerine S.Y., aracını ambulansın önünde durdurarak çocuklarıyla birlikte araçtan indi. S.Y.’nin 22 yaşındaki oğlu M.Y., tartışma sırasında ambulans şoförüne iki yumruk attı. Dudağı patlayan şoföre ilk müdahale olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından ambulansta yapıldı. Dudağına 12 dikiş atılan Muhammet Ali K., hastaneden taburcu olduktan sonra karakola giderek saldırganlardan şikayetçi oldu. Aynı zamanda karşı taraf da kendilerine hakaret edildiğini iddia ederek şikayette bulundu.

Bakan Yerlikaya’dan açıklama

Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırganların yakalandığını duyurdu. Yerlikaya,  “Sosyal medyada yer alan ve Bursa’da kalp krizi geçiren hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışan 112 çalışanlarının darp edilmesiyle ilgili olarak; Ambulans kamerasının görüntüleri Emniyet birimlerimizce incelenmiş, ambulansın önünü kesen şüpheli şahısların S.Y. ve M.Y. olduğu tespit edilmiştir. Doktor ve Acil Tıp Teknisyenin hastayla ilgilendiği sırada ambulansın önünü keserek ambulans şoförünü darp eden şüpheliler yakalanmıştır” ifadelerine yer verdi.

Şüphelilerden M.Y. tutuklanırken, S.Y. hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Bakan Yerlikaya hareketin kabul edilemez olduğunu belirttiği paylaşımında, “Ambulansın önünü kesmek, ambulansa bilerek yol vermemek, ambulansın içine hasta var mı? diye bakmaya çalışmak zorbalığı asla ve asla kabul edilemez. Gereği yapılır”  ifadelerini kullandı.

Olay sonrası M.Y. tutuklanırken, S.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.