Ekonomi

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte 24 Mayıs güncel altın fiyatları

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarında faiz beklentilerinin düşmeye başlamasıyla dalgalanmaya devam ediyor. Haftanın başından bu yana yüzde 5 oranında düşüş kaydeden ons altın, son işlemlerde toparlanarak 2.334 dolar seviyesinde işlem gördü. Şu anda ise ons altın 2.330 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Abone Ol

Gram altın da ons altındaki hareketliliğe paralel olarak primli seyrediyor. Güne yükselişle başlayan gram altın, 2.420 liradan alıcı buluyor. Çeyrek altın ise 3.957 TL seviyesinde işlem görüyor.

Altın Fiyatlarında Son Durum

Fed'in faiz oranlarına yönelik sıkılaşma yanlısı tutumunun ardından faiz beklentilerinin düşmeye başlaması, altın piyasasında hareketliliğe yol açtı. Bu gelişmeler, yaklaşık sekiz ayın en büyük haftalık kaybını yaşayan altının fiyatlarında dalgalanmaya neden oldu.

Ons Altın: Son işlemlerde yüzde 0.24 oranında yükselerek 2.334.42 dolar seviyesini gördü. Şu anda ise 2.330 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Gram Altın: Güne yükselişle başlayan gram altın, 2.420 TL seviyesinden işlem görüyor.

Çeyrek Altın: Çeyrek altın, 3.957 TL seviyesinde alıcı buluyor.

Altın Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Altın fiyatlarındaki bu dalgalanmanın ana sebeplerinden biri, Fed tutanaklarında görülen faiz oranlarına ilişkin beklentilerin düşmeye başlamasıdır. Faiz oranlarının düşmesi, yatırımcıların altına yönelmesine sebep olurken, yükselmesi ise altından kaçışa neden oluyor. Bu da altın fiyatlarında belirgin dalgalanmalara yol açıyor.

Yatırımcılara Uyarılar

Altın piyasasındaki bu dalgalanma, yatırımcıların dikkatli olmasını gerektiriyor. Özellikle kısa vadeli yatırımlar için altın fiyatlarının anlık değişimlerini yakından takip etmek büyük önem taşıyor. Uzmanlar, altın yatırımcılarının piyasa koşullarını ve ekonomik gelişmeleri yakından izlemelerini tavsiye ediyor.