Fenerbahçe'ye Samsun'da coşkulu karşılama Fenerbahçe'ye Samsun'da coşkulu karşılama

Milli basketbolcu Alperen Şengün Türk spor tarihindeki en büyük sözleşmeye imza attı. NBA takımlarından Houston Rockets, milli oyuncu Alperen Şengün'ün kontratını uzatma kararı aldı. Alperen'in 5 yıllık bir anlaşma imzaladığı ve bu yeni kontrattan toplamda 185 milyon dolar gelir elde edeceği ifade edildi. Ayrıca, Şengün'ün bu sözleşmeyle hem Türk spor tarihinde hem de NBA'de tarihe geçtiği aktarıldı.

Uzlaşmaya varıldı

Yeni sezon öncesi Houston Rockets, Alperen Şengün'le uzun vadeli bir kontrat için masaya oturdu. ESPN'in haberine göre, iki taraf arasında 5 yıllık bir uzlaşmaya varıldı. Alperen'in maksimum değerdeki bu anlaşmayla 185 milyon dolarlık bir kazanca sahip olacağı aktarıldı. Kontratın detaylarında 1 yıllık oyuncu opsiyonunun bulunduğu da belirtildi.

Luka Doncic ve Trae Young'dan sonra ilk oyuncu oldu

Öte yandan bu anlaşma, Türk spor tarihinde bugüne kadarki en yüksek meblağlı sözleşme olarak kayıtlara geçti. NBA cephesinde ise Alperen Şengün, Luka Doncic ve Trae Young'dan sonra 5 yıllık çaylak uzatma kontratına oyuncu opsiyonu eklenen ilk oyuncu oldu. Houston Rockets, yeni NBA sezonundaki ilk mücadelesini Memphis Grizzlies'e karşı oynayacak.

Editör: Yasin Paşalı