Haftaya lider başlayan Dortmund, evinde Mainz ile 2-2 berabere kaldı ve şampiyonluktan oldu. Almanya Bundesliga’da son haftasında akıl almaz olaylara tanıklık ettik. Bayern Münih 89. Dakikada mucizeyi yaşadı. Karşılaşmalar öncesinde Borussia Dortmund 70 puanla birinci olurken, Bayern Münih  68 puanla ikinci sırada yer alıyordu.

SIGNAL IDUNA PARK'TA MUCİZE ANLARI

Kingsley Coman ile 8. dakikada Bayern Münih üstünlüğü yakaladı ve puan tablosunda durumu 71-71'e getirdi. Mainz, dakika 15’de Andre Hanche-Olsen ile üstünlüğü ele geçirdi. Dortmund'un yıldız forveti Sebastien Haller 19. dakikada penaltıdan yararlanamadı. 24. dakikada Karim Oniwisimo, Signal Iduna Park'ı 2-0 ile şok etti. Bayern Münih 71 puanla birinci, Dortmund 70 puanla ikinci oldu.

KÖLN SAHNEYİ AÇTI, DORTMUND YETİŞTİ

İkinci yarıya baskılı başlayan Dortmund,  69. dakikada Raphael Guerreiro'nun golüyle skoru farkı indirdi. Dortmund peş peşe gelen atakları değerlendiremedi ve Köln’den gol sesi yükseldi. Köln, 80. dakikada Ljubicic'in attığı penaltıyı gole çevirdi ve Bayern Münih, Dortmund'a üstünlüğü kaptırdı.

JAMAL MUSIALA İLE ŞAMPİYONLUĞA UZANDILAR

89. dakikada Jamal Musiala'nın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta Bayern Münih tekrar üstünlüğü ele geçirdi. Dortmund, Süle ile 90+6’da skoru eşitlese de şampiyonluğa yetmedi. Köln'de oynanan deplasman maçını Jamal Musiala'nın  golüyle Bayern Münih 2-1 kazandı. Borussia Dortmund evinde Mainz ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçların ardından Bayern Münih 71 puanla şampiyon oldu. Borussia Dortmund 71 puanla ikinci sırada yer aldı. Bayern Münih bu sonuçla üst üste 11. şampiyonluğunu kazandı.