Medya

Ali Sabancı geçen yıl geçirdiği tekne kazasından sonra ilk kez açıklama yaptı

Geçen yıl eşi Vuslat Doğan Sabancı’yla birlikte Yunanistan’da geçirdikleri tekne kazasında ağır yaralanan Ali Sabancı, iyileştikten sonra kazayla ilgili ilk kez konuştu. Sabancı; “9 gün sonra uyandım ve ilk sözüm, ‘Herkes hayatta mı?’ oldu” dedi.

Abone Ol

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, geçen yıl 24 Ağustos’ta Yunanistan’ın Leros adası açıklarında geçirdiği tekne kazasının ardından, konuyla ilgili ilk kez açıklama yaptı. 

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (ANSİAD) 2024 yılı faaliyet dönemi 11'inci olağan toplantısında konuşan Sabancı, feci kazaya ilişkin ilk kez konuştu.

Eşi Vuslat Doğan Sabancı ve çocuklarıyla birlikte, Bodrum’a 22 kilometre uzaklıktaki Yunan adasında tekne gezisine çıkan Ali Sabancı, kullandığı teknenin kayalıklara çarpması sonucu ağır yaralanmış, entübe edilerek 9 gün uyutulmuştu. Vuslat Hanım’ın da yüzü parçalanmıştı. 

Toplantıda olayla ilgili olarak ilk kez konuşan Ali Sabancı, kazayı kendisinin yaptığını söyledi. Sabancı, olayı şu şekilde anlattı: “Şöyle anlatayım, motor kazası yaptım ben. Deniz motoru.. ben sürüyordum. Eşimin suratı parçalandı. Ben galiba 10 veya 11 kez ameliyat oldum. Çocuklarımız vardı teknede, o zaman 20 ya da 22 yaşında.. suya düştüler. Kayaya çarptık.. suya düştüler ama kayaya çarpmadılar. Allah'ın işi, bu iki ekip vardı büyük teknede çalışan. Onların birinin omzu çıktı. Üç hafta evvel böyle benzer bir kazada, teknedekiler Allah rahmet eylesin, kayaya çarptı ölmüş”. 

“İlk sözüm, ‘Herkes hayatta mı?’ oldu”

Kazadan sonra hastanede 9 gün uyutulduğunu belirten Sabancı, uyanmasından sonra olanları; “Dokuz gün sonra hastanede uyandığımda, başhekime, 'Herkes hayatta mı?' diye sordum. 3-4 ay kadar hastanede kaldım. Her geçen gün büyütmemeyi öğrendim, öğreniyorum. Ölünceye kadar da öğreneceğim. Hepimiz zaten ümit ediyorum ölünceye kadar gelişeceğiz" şeklinde anlattı.