Palabıyık, canlı yayında, hakem atamalarının algoritmayla belirlenmediğini, son kararı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin verdiğini iddia etti. 

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze Türkiye'de Gürcistan Başbakanı Kobakhidze Türkiye'de

Palabıyık, "Atamalar yapılır, Mehmet Büyükekşi'nin masasının önüne konulur. Mehmet Büyükekşi istediği hakemi değiştirir, istediği hakemi de istediği maça atar" şeklinde konuşarak Büyükekşi'nin hakemlere yönelik yaklaşımını eleştirdi. Ayrıca, Palabıyık'ın, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile yaptığı görüşmeye dair açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

"BÜYÜKEKŞİ İSTEDİĞİ HAKEMİ DEĞİŞTİRİR"
Eski FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık, katıldığı canlı yayında, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin hakem atamalarındaki etkisini öne çıkaran iddialarda bulundu. Palabıyık, "Belli bir baskıyla veya Futbol Federasyon Başkanı'nın imzasıyla atamalar değiştiği için... Ve atamalarda son söz sahibi her zaman Mehmet Büyükekşi'dir. Atamalar yapılır, Mehmet Büyükekşi'nin masasının önüne konulur. Mehmet Büyükekşi istediği hakemi değiştirir, istediği hakemi de istediği maça atar" şeklinde konuştu. 

Ayrıca, TFF'de son kararın her zaman başkan tarafından verildiğini belirterek, "MHK atamaları yapar ve TFF'ye götürür. TFF'nin imzasıyla basına hakemler açıklanır. Daha önce TFF'de başkanlık yapan bir ismin atamalara bu kadar müdahil olduğunu görmedim, duymadım" dedi.