Spor

Ali Koç'tan Erdoğan'a ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ali Koç ve beraberindeki Fenerbahçe yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe'nin tarihsel önemine ve Türk sporuna katkılarına dikkat çekti. Erdoğan, Fenerbahçe’nin 117 yıllık köklü geçmişi ve milyonlarca taraftarıyla Türk sporunun en değerli kulüplerinden biri olduğunu vurgulayarak, kulübün her zaman gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

"Yapılan haksızlıklar hedeflerimiz arasına girmesin"

Erdoğan, açıklmasında şunları kaydetti:

Burada şu hususu özellikle ifade etmek isterim. Spor kulüplerimiz elbette birbirinin rakibidir. Özellikle yurt dışında elde ettikleri başarılar, milletçe hepimizin başarısıdır. Bu anlayışla Fenerbahçe’mizin başarılarını, Türk sporunun başarısı olarak görüyor ve bunlardan kıvanç duyuyoruz. Hep beraber gönül birliği içinde Türk futbolunu güçlendirmenin mücadelesini vermemiz önemlidir. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası bize hem umut verdi hem de işimizin hiç de kolay olmadığını gösterdi. Futbol kalitesi bakımından bizim öyle bir seviyeye gelmemiz lazım ki; yapılan haksızlıklar ile hedeflerimiz arasına girmesin. Kendimizi yenilemeye, eksiklerimizi gidermeye devam edeceğiz. Yakaladığımız ivmeyi sürdürdüğümüzde önümüzdeki turnuvalarda daha iyi yerlerde olacağımızdan en küçük bir şüphe duymuyorum. Spor kulüplerimize şunu hatırlatıyorum; kısır tartışmaları, sporumuza gölge düşüren gergin atmosferi geride bırakıp, yeni sezonda izleyicilere futbol şöleni izletmemiz lazım

Fenerbahçe’nin son dönemdeki performansına da değinen Erdoğan, kulübün Avrupa’daki elemelerle sezona erken başladığını ve dinamizmini sahaya yansıttığını söyledi. Ayrıca, Şampiyonlar Ligi’nden elenmelerine rağmen Avrupa Ligi’nde önemli bir başarı elde edeceklerine inandığını belirtti. Erdoğan, Türk futbolunun uluslararası arenada daha da güçlenmesi gerektiğini dile getirerek, spor kulüplerine kısır tartışmaları geride bırakıp taraftarlara futbol şöleni sunma çağrısında bulundu.

İmzalı forma hediye etti

Ali Koç ise konuşmasında, Fenerbahçe’nin Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na en fazla sporcu gönderen kulüp olduğunu hatırlatarak, kulübün tüm branşlarda yürüttüğü faaliyetlerden söz etti. Görüşmenin ardından, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a futbol takımının imzaladığı bir forma takdim etti.