Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, olaylı Trabzonspor maçının ardından çok sert konuştu.

Ali Koç'un açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

"Dün gecenin mağduru Fenerbahçe'dir. Linçten, saldırıdan kendini koruyan Fenerbahçe sporcularıdır, aileleridir, bir avuç güvenlik görevlileridir. Allah onlardan razı olsun. Buna ek olarak Trabzon'daki turuncu yelekli güvenlik görevlileri de çok büyük çaba sarf ettiler. En büyük mağdur ise Fenerbahçe taraftarıdır."

"Rakibimizin siyasi gücü malum, çekinmiş olabilirler. Meşale geliyor sahaya. Hakem görüyor, devam ettiriyor ve faul veriyor. Peşinden gol oluyor. Ya 3-2 olsaydı, bir şampiyonluğumuz daha zorbalık sebebiyle elimizden mi alınacaktı?"

Ali Koç: “FETÖ unsuru hala Türk futbolunun içindedir” Ali Koç: “FETÖ unsuru hala Türk futbolunun içindedir”

"Dün stadyumda polis yoktu. Stadyuma girerken arama yoktu. Benim stadımda hiç meşale yok çünkü arama sorumluluğunu gösteriyorum, yurt dışında bu sorumluluk gösterilmiyorsa neden suçlu benim? Bunu geçen hafta UEFA Başkanına konuşurken söylemiştim."

"2 Nisan'da olağanüstü genel kurula gidiyoruz. Kendi bağımızı kendimiz kesmemiz lazım çünkü bu olaylar devam edecek. Dün Cumhurbaşkanımızın da müdahil olmasıyla birlikte bakanlarımız da müdahil oldu ve bizi güvende hissettirdiler. Ancak yerel yönetimlerin bunu sağlaması gerekirdi bu seviyede müdahale yapılmadan"

"Biz artık kendi bağımızı kendimiz keseceğiz. Gerekiyorsa da bir alt lige düşeceğiz. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız. Az önce Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifa ettim."

"Siz bize bu ülkenin dışlanmış kulübü gibi muamele yaparsanız, bunu devlet için de TFF için de medya için de söylüyorum, biz kendi geleceğimizi kendimiz belirlemek zorundayız. Bu herhangi bir şantaj, tehdit falan değil."