Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Temmuz ayındaki olağan Yüksek Divan Kurulu toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Koç, Sarı-Lacivertli camianın efsanevi başkanı Aziz Yıldırım'ı övgüyle anarken, yeni Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi hakkında da değerlendirmelerde bulundu. 

Koç, TFF seçimlerinde öne çıkan ve kazanan ittifakın futbolun bağımsızlığı için kritik bir adım olduğunu belirtti. "TFF seçimlerinde kazananlar, bazı çevrelerde sürpriz olarak değerlendirildi. Bu ittifak, futbolun bağımsızlığı açısından önemli. Devletin futbola müdahalesi olmadan, liyakat esaslı kurulların oluşturulmasını bekliyoruz. Bir kulübün transfer tahtasının kapanması gibi sorunların sihirli bir çözüm olmamasını istiyoruz."

Grev futbolu vurdu! Taraftarlar karakol bastı... Grev futbolu vurdu! Taraftarlar karakol bastı...

Değişimlerin önemine vurgu yapan Koç, "Başkan olarak, değişimin kazanmasının daha iyi olduğunu düşünüyorum. Yıllar sonra, geçmişteki olumsuz unsurlardan arındırılmış bir federasyon oluştu. Fenerbahçe ile ilişkilerinin nasıl olacağını bilemeyiz; ancak artık söylemlerden çok eylemler önem taşıyor. Adil bir ortam sağlanırsa, bu değişiklikleri destekleyeceğiz. Önceki yönetimin etkisiyle ilgili kesin bir şeyler söyleyemem, ancak eski yönetimin Fenerbahçe'ye büyük zararlar verdiği açık" dedi.