Gündem

Algı oyunu tutmadı… Kürtçe konuştuğu için değil, kadın meselesi yüzünden öldürülmüş!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bir yalanı ortaya çıkardı. Kürt kökenli işadamı Hakim Lokman’ın Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğü yönünde algı oluşturma girişimleri başlatılmıştı. Cinayetin sebebinin “kadına yan bakma” olduğu, üstelik öldürenlerin de Kürt olduğu ortaya çıktı.

Abone Ol

HABER MERKEZİ
Bir algı oyunu daha çöktü. İstanbul’da öldürülen Hakim Lokman’ın, Kürt olduğu ve Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğü algısı oluşturulmaya çalışılmıştı. Lokman’ın kadın meselesi yüzünden bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı olan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bıçaklanarak öldürülen işadamı Hakim Lokman’ın, Kürt olduğu için öldürüldüğü şeklinde sosyal medyada algı oluşturulmaya çalışılmıştı. Lokman'ın "kadınlara yan bakma" meselesi yüzünden tartıştığı şahıs tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, konuyla ilgili açıklama yaptı. Sosyal medyada dolaşıma sokulan "Kürtçe konuştuğu için öldürüldü" haberleri ve iddialarının asılsız olduğu vurgulandı. 

Öldürenler de Kürt çıktı!

Saldırı sırasında Lokman’ın yanında olan yeğeni, Barzani yanlısı Rudaw TV'ye yaptığı açıklamada; "Vallahi billahi Kürtçe konuştu diye öldürüldü. Başka sebep yok" demiş, bu iddia sosyal medyada gündem olmuştu. Duhoklu işadamını bıçaklayarak öldürenlerin de Batmanlı Kürt asıllı şahıslar olduğu belirlendi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin açıklamasında şöyle denildi:

"İstanbul'a turistik amaçlı gelen H.L.T. isimli maktulün saldırıya uğraması ile ilgili iddialar provokasyon amaçlıdır. Yapılan incelemeler neticesinde, H.L.T., S.M.T. ve B.A.K. isimli 3 turistin Fatih ilçesindeki alkollü bir mekanda Batman nüfusuna kayıtlı H.O. ve ağabeyi Z.O. ile "kadınlara yan bakma" mevzusundan kavga ettiği belirlenmiştir. Mekanın güvenlik görevlisi U.Y.'nin 3 turisti darp ederek mekanın dışına çıkardığı, o sırada H.O.'nun masadan aldığı bıçakla otel dışına çıkan maktul H.L.T.'yi 2 yerinden yaraladığı tespit edilmiştir. Yaralanan H.L.T. hayatını kaybederken, şüpheli H.O., ağabeyi Z.O. ve güvenlik görevlisi U.Y.'nin olay yerinden firar ettikleri tespit etmiştir. Konu ile ilgili çalışmalar ivedilikle devam etmektedir. Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme amaçlı provokasyonlara itibar etmeyiniz”.