Yaşam

Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde mezuniyet skandalı! Öğrenciler mezuniyete neden alınmadı?

Kocaeli Gebze'de bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde, bazı kız öğrenciler kıyafetleri gerekçe gösterilerek törene alınmadı. Yaşanan olay, veliler arasında büyük tepkiye yol açtı ve jandarmanın müdahalesiyle sonuçlandı.

Abone Ol

Gebze ilçesine bağlı Kirazpınar Mahallesi'nde bulunan okul, mezuniyet töreni öncesinde velilere 'Mezuniyet Komisyonu' tarafından bir 'Veli İzin Onay Formu' gönderdi. Formda, "Milli manevi değerlere, kılık kıyafet yönetmeliğindeki temel sınırlandırmalara" uyulması gerektiği belirtildi. Bu sınırlamalar arasında "yırtık veya delikli kıyafetler, şeffaf kıyafetler, vücut hatlarını belli eden şort ve tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, kısa pantolon, kolsuz gömlek ve tişört, siyasi sembol içeren materyaller" yer alıyordu.

Öğrenciler Kıyafetleri Nedeniyle Törene Alınmadı

Törenin başlamasından kısa bir süre önce, yönetmeliğe aykırı kıyafetler giydikleri gerekçesiyle bazı kız öğrenciler törene alınmadı. Okul kapısında bekletilen öğrenciler ve veliler, duruma sert tepki gösterdi. Bir öğrenci, "Bu elbisemden dolayı beni almadılar" diyerek kıyafetini gösterdi. Bir veli ise, "Öğrenciler açık olduğu için maalesef içeriye alınmıyor" şeklinde konuştu.

Gerginlik Üzerine Jandarma Müdahale Etti

Olayın büyümesi üzerine yapılan ihbarla okula jandarma ekipleri sevk edildi. Yaşanan gerginlik sonrası Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, okula gelerek veliler ve öğrencilerle görüştü. Görüşmelerin ardından tüm öğrencilerin içeri alınarak mezuniyet törenine katılmalarına izin verildi.

Eğitim-İş Sendikası'ndan Sert Tepki

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No'lu Şubesi, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi. Açıklamada, "Bu uygulama Cumhuriyet'in 100’üncü yılını kutlayan laik Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmayan bir uygulamadır. Kadının kıyafeti üzerinden yürütülen anlamsız tartışma ve uygulamalara bir yenisi daha eklenmiştir. Bu olayın takipçisi olacağımızı, sorumlular hakkında gerekli soruşturmanın derhal açılmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Geçmişteki Servis Kazası Hatırlatıldı

Veliler, mezuniyet töreninde yaşanan bu olayın yanı sıra, okulun geçmişteki ihmallerini de hatırlattı. İki yıl önce okul servisinin yaptığı kazada dört öğrenci ve bir yaya hayatını kaybetmişti. Veliler, "Hocam öğrencilerin burada, sen kep at" diyerek okul yönetimine tepki gösterdi.