İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin meclisteki grup toplantısında konuştu. Akşener Asgari ücretten, Dilan Polat'a, Fatih Terim Fonu'ndan, İyi Parti'nin  Genel İdare Kurulu (GİK) kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akşener'in konuşmasından satır başları şu şekilde: 

"ASGARİ ÜCRET TALEBİMİZ 17 BİN TL'DİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Akşener, "2023'ün son günlerindeyiz. Erdoğan geçen sene bu zamanlar, '2023'te herkes hesabını yüzde 20'ler civarındaki enflasyona göre yapsın'. Peki ne oldu? Sayın Erdoğan'ın 2023 için öngördüğü enflasyon TÜİK'e göre bile yüzde 62'lere ulaştı. Milletimiz, iktidarın iş bilmezliği ile karşı karşıya kaldı. Hayat pahalılığı her geçen gün ağırlaşıyor" dedi. 

Asgari ücret açıklaması yapan Meral Akşener, "Makul asgari ücret talebimiz 17 bin TL, temmuz için ise 20 bin 500 TL'dir" ifadesinde bulundu.

DİLAN-ENGİN POLAT VE FATİH TERİM FONU ÇIKIŞI

Kara para iddialarıyla ilgili Akşener: "Kara para aklamalardan, fonlardan bahsediyoruz. Peki bu hale nasıl geldik? Erdoğan varlık barışı diye bir şey getirdi. Uyuşturucu satana 'getir paranı' dedi. Parayı da, suçluları da akladı. Ülkemiz kaçakçılar için cennet haline geldi. En sonunda da gri listeye alındık. İşte Erdoğan Türkiye'ye böyle bir utanç yaşatmayı başardı. 

"Türkiye haftalardır güzellik merkezleri üzerinden para aklayanların avro’lu bigudilerini konuşuyor" diyen İyi Parti lideri, "Yakın zamanda hapishaneden bana bir tweet atılabilir. Dolandırılan spor insanlarını, kaptırdıkları milyon dolarları konuşuyoruz. Hangi fenomenlerin nasıl haksız kazançlar elde ettiğini konuşuyoruz. Yalnız ilginçtir para aklayanlar konuşuluyor ama parası aklananlar nedense hiç konuşulmuyor. Dolandıranlar dolandırılanlar konuşuluyor ama dolandırıcılığa yol verenler nedense hiç konuşulmuyor. Cambazlar konuşuluyor ama sirkin sahipleri nedense hiç konuşulmuyor" diye konuştu.

"BÜYÜK ŞEHİRLERDE ULAŞIM BAŞARISINDAN SÖZ ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Büyük şehirlerdeki ulaşım sorununa değinen Meral Akşener, "Ülkemizde özellikle büyük şehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek mümkün değil. Gelişmiş ülkelerdeki şehirlerle kıyasladığımızda ulaşım hizmetleri hem nitelik hem nicelik açısından beklentileri karşılayamıyor. İktidarın yerel yönetimlerini bakışını dikkate aldığımızda bu durum hiç şaşırtıcı değil. Her seçimden önce Berlin'i, Paris'i vaat ediyorlar ancak Delhi'nin, Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar" diye konuştu.

"Yenidoğan şebekesi"ne operasyon: Doktor ve hemşireler yakalandı "Yenidoğan şebekesi"ne operasyon: Doktor ve hemşireler yakalandı

 AKŞENER: "ADINA İTTİFAK DEDİKLERİ BU MASKELİ BALOYA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

İyi Parti GİK görüşmesinden sonra, CHP ile ittifak yapmayacakları kararına ilişkin Meral Akşener şu değerlendirmede bulundu:

"Partisinin Yerel yönetimi rank kapısına indirgeyenlere karşı cesur bir başlangıç yaptık. Nice ablukaları, ambargoları aştık. Bugünden sonra da bizi gül bahçeleri beklemiyor. Önümüzde çetin bir yol var. Bu yolda iftiralar duyacağız, tehditler alacağız. Dün olduğu gibi bugün de bunlara göğsmüzü gereceğiz. Bizim için siyaset hiçbir zaman konfor alanı ve rant kapısı olmadı. Televizyonlarıyla, kalemşörleriyle ve maaşlı yorumcularıyla bizi yaylım ateşine tutacaklar. Bunu her iki taraf beraber yapacak. Bu ülkede milletimizden başka kimseye yaranamıyoruz. Bir taraf başka türlü hakaret ediyor öbür taraf başka türlü. Ortak noktaları bizim hür ve müstakil olarak seçime girmemiz engellemek. İki gündür izliyorum hiçbirinin birbirinden farklı yok. Adına ittifak dedikleri bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz. Hür ve müstakil olarak dimdik yürüyeceğiz."