Yerel seçimler kapsamında Edirne'de başlattığı il gezilerini sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Kahramanmaraş'taydı. Akşener, daha önce de adı  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Mesut Dedeoğlu'nun adyalığını resmen duyurdu.

Adsız tasarım(12)

"İTTİFAK SİSTEMLERİNİN FAYDASI YOK"

Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kahramanmaraş Teşkilat Buluşması'nda konuşan Akşener burada yaptığı konuşmasında;"Gördük ki bu ucube sistem partili Cumhurbaşkanlığı sistemi milletimiz yararına değil. Dün buna inanıyorduk seçim sonrasında ise ispatlandı. Gördük ki Türkiye'ye ittifak sistemlerinin hiçbir faydası yok. Seçmene de hiçbir faydası yok." ifadelerine yer verdi.

BABACAN'A İTTİFAK YANITI

Babacan'ın "Biz bir şey talep etmedik kendimiz seçime girecektik" sözlerine de cevap veren Akşener "Onlar bunu kendileri talep etti. İttifak talebi kendilerinden geldi" dedi.

Akşener programda, partisinin daha önce Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duyurduğu 24. Dönem MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu'nu, resmen açıkladı.

Akşener programının devamında; partinin Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş il yöneticileri ile bir araya gelecek.

MESUT DEDEOĞLU KİMDİR?

4 Şubat 1960'da Kahramanmaraş'ta doğan Mesut Dedeoğlu ilkokul, ortaokul ve liseyi burada tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. Öğrencilik yılları ile beraber özel sektörde yöneticilik yapmaya başladı.

1987 yılında atıldığı serbest ticaret hayatına halen Ankara'da sürdürmekte.

Niğde Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Şereflikoçhisar kampüsünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası üyesidir.

Milliyetçi Hareket Partisi'nden 24. dönem Kahramanmaraş milletvekili seçildi. Dedeoğlu 7 Eylül 2023'te İYİ Parti rozeti taktı.