AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Akbaşoğlu, sözleşmeli personele kadro verileceği konusuyla ilgili yaptığı açıklamada, bunu en kısa zamanda bir kanun teklifi haline getirerek TBMM'nin gündemine getireceklerini ve yasalaştıracaklarını bildirdi.

''Enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz''

Daha önce asgari ücret, 3600 ek gösterge, memur ve emekli maaşları, sözleşmeli personel ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda adım atacaklarını ifade ettiğini anımsatan Akbaşoğlu, şöyle devam etti: "Bu 5 adımın tamamının 2022 sonuna kadar hayata geçirildiğine şahit olacağız. Sırada EYT'li kardeşlerimizin durumu var. Sözleşmeli personel ve EYT'lilerin de yasal düzenlemeye kavuşmasıyla verdiğimiz sözlerin tek tek yerine getirildiğine şahit olacağız. AK Parti söylediğini yapan, yaptığını söyleyen bir parti. Bugüne kadar hiçbir toplum kesimine verdiğimiz sözün hilafına bir yaklaşım sergilemedik, sergilemeyeceğiz. Bütün toplum kesimlerini 20 yıllık AK Parti iktidarları döneminde enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Bütün toplum kesimlerinin alım gücünü artırmak suretiyle milletimizi çok daha iyi noktaya taşıyacağız."

Başörtüsü teklifi

Başörtüsüyle ilgili teklifin Meclis Başkanlığı'na ne zaman sunulacağı konusundaki soruyu yanıtlayan Akbaşoğlu, şunları söyledi: "Konuyla ilgili oluşturduğumuz heyet, Meclis'te grubu bulunan partileri ziyaret etti, bu konudaki düşüncelerimizi diğer parti yetkililerine aktardı. Bu ziyaretlerin geri dönüşü kapsamında süreç tamamlandığında en yakın zamanda kanun teklifimizi TBMM'ye sunacağız. Başı açık veya başı örtülü bütün vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerden eşit şekilde yararlanabileceği, eşit hizmet alabileceği, hizmet verebileceği, bu konuda en ufak bir problem yaşanmayacağı bir düzenlemeyi anayasal olarak gerçekleştirmek istiyoruz. Toplumun temeli olan ailenin, kadının, erkeğin, çocuğun bu manada korunması, evlilik birliğinin tesisi noktasında da gerekli düzenlemeyi inşallah en yakın zamanda TBMM'ye sunmuş olacağız."

EYT düzenlemesi

Sözleşmelilere kadro ve EYT düzenlemesinin yılbaşına kadar yasalaşıp yasalaşmayacağına ilişkin soruya Akbaşoğlu, bu konuda çalışmaların devam ettiğini bildirerek, "Milletvekili arkadaşlarımız konuyla ilgili gerekli altyapı çalışmalarını yapıyor. Bunları Meclis takvimine uygun şekilde Meclis'in gündemine getirmek istiyoruz. Bunu aralık ayı içinde yapma planımız söz konusu. Bunu, bütçe takvimi ve daha sonra Meclisi'n çalışıp çalışmayacağı çerçevesinde değerlendireceğiz. En kötü ihtimalle 2023 başında yasalaşmasına hep beraber şahit olacağız" açıklaması yaptı. (AA)