Akkuyu Nükleer AŞ, Nükleer Düzenleme Kurumu'ndan santralin ilk reaktörünün işletmeye alınmasına yönelik gerekli izni aldığını duyurdu.

Rus Nükleer Enerji Kurumu Rosatom ise, Telegram hesabından yaptığı açıklamada "Türkiye'deki Akkuyu NGS'nin birinci güç ünitesi işletmeye alma iznini aldı" ifadelerini kullandı.

Açıklamada sözlerine yer verilen Akkuyu NGS'nin işletme şirketi Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, "NDK'nın Akkuyu NGS'nin birinci güç ünitesine işletmeye alma izni verilmesine dair kararı, bizim Türk mevzuatının, uluslararası standartların nükleer santral inşasıyla ilgili tüm gerekliliklerini yerine getirdiğimizi ve ilerlemeye hazır olduğumuzu teyit ediyor. Projenin yaşam döngüsünde yeni, önemli ve sorumlu bir aşamaya geçiyoruz" dedi.

'ARTIK NÜKLEER YAKIT YÜKLEYEBİLİRİZ'
Bir sonraki aşamanın birinci güç ünitesinin işletme lisansını almak olduğunu kaydeden Rosatom, bu lisansın reaktöre nükleer yakıt yükleme işlemlerine ve üniteyi çalıştırma öncesindeki kontrol operasyonlarına başlamaya imkan tanıyacağının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel görüşmesi başladı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel görüşmesi başladı

Rosatom, şu anda Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi uzmanlarının lisans başvurusu için teknik dokümantasyon geliştirme çalışmalarına devam ettiğini de belirtti.