Genellikle insan sağlığına çok faydalı bir şurup olarak kullanılır. Özellikle kaynatılıp işlenen çam kozalağı  şurubunun solunum yolu hastalıkları olan astım ve bronşite iyi geldiği söylenmektedir. Çam fıstığı ve çam kozalağı  şurubunun faydaları çok az bilinmektedir. Ancak çam kozalakları sadece dekoratif amaçlı değil aynı zamanda sağlıklı karışımlar yapmak için de faydalıdır.

Kozalak Şurubu Nasıl Yapılır?

5 adet çam kozalağı geniş bir tencereye konur. Üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Bu halde 2 saat boyunca bekletilir. Ardından tencere ocağa alınarak yarım saat kaynatılır. Yumuşayan çam kozalakları suyun içinden çıkarılır. Üzerine birkaç çay kaşığı bal ekleyin. Hazırlanan çam kozalağı şurubu istenildiği zaman alınabilir. Günlük alım miktarı bir fincan çay  ile sınırlandırılmalıdır.

Çam Kozalağı Reçeli Yapımı

Yarım kilo kozalak ve 10  kuru incirin üzerini yarım kilo şekerle kaplayıp iki üç saat beklemeniz tavsiye edilir. Daha sonra suyunu çekene kadar su ilave edip ateşte kaynatmak gerekir. oluşan köpükler alınmalıdır.

Akciğeri Temizleyen Kozalak Şurubu

Çam Kozalağı Şurubunun Faydaları

En önemli faydası çam Kozalağının şurubu astım ve bronşit gibi durumların tedavisinde etkilidir.

• Akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olur.

Uzmanlardan saman nezlesi uyarısı Uzmanlardan saman nezlesi uyarısı

• Şurup bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu hastalıklara karşı korur.

• Vücudu mikroplara karşı güçlü tutar.

• Metabolizmanın düzenlenmesi, uyku problemlerinin üstesinden gelinmesi.

•  Şurup sakinleştirici bir etkiye sahiptir ve stres zamanlarında kullanılabilir.

Bağışıklığı Güçlendirir

Bağışıklığınızı güçlendirmek için külah şurubu İç dekorasyonda ve çeşitli dekoratif malzemelerde birçok yerde kullanılan kozalak, çam ağaçlarından toplanır. Çam fıstığı üzerine yapılan araştırmalar, çam fıstığının sağlık için çok faydalı olduğunu kanıtlıyor. En iyi mineralleri ve vitaminleri külahın yapısına kazandırmak için son zamanlarda pek çok kişi çam kozalağı şurubundan bahsetmeye başladı.

Araştırmacılar tarafından doğrudan  iyileştirici etkilerini anlatarak, yapraklarının astıma olan faydalarını ve solunum sağlığına olumlu etkilerini düzenli olarak anlatıyor. Çam kozalaklarının yapısında bulunan faydalı mineraller, bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili sonuçlar verir.

Kozalak Şurubu, bağışıklık sistemini güçlendirir ve korur bitkisel bir takviyedir. Düzenli olarak çam kozalağı şurubu tüketirseniz metabolizmanızı mevsimsel değişikliklerden korursunuz. Bu nedenle hastalıksız bir hayat yaşayabilirsiniz.