ANKARA (AA) - AK Parti Kadın Kolları Ankara İl Başkanı Hatice Çakmak, kadına yönelik şiddetle mücadele etmekte kararlı olduklarını belirterek, "Şunu apaçık söylüyoruz ki bu konuda asla toleransımız yok." dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında, partinin 81 ildeki teşkilatında basın açıklaması yapıldı.

Partisinin Ankara İl Başkanlığı'nda konuşan AK Parti Kadın Kolları Ankara İl Başkanı Hatice Çakmak, 5 buçuk milyon kadın üyesi ile güçlü bir kadın hareketi olduklarını belirterek, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için kararlı duruş sergilediklerini ifade etti.

Çakmak, AK Parti'nin ürettiği kadın odaklı politika ve uygulamaların takipçisi olduklarını anlatarak, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve yaptırımların artırılmasına yönelik çalışmalar için mücadele ettiklerini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin, insanlığa ihanet anlamına geldiğine vurgu yapan Çakmak, "Kadını ve kadının varlığını son derece önemseyen bir yaklaşımla Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da sık sık tekrarladığı gibi kadına şiddetin, insanlığa ihanet olduğunu bir kez daha haykırıyoruz. AK Parti teşkilatları olarak, her adımımızda bu bilinçle hareket ediyor ve bunu her fırsatta dile getiriyoruz." diye konuştu.

Çakmak, kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye'nin tüm dünyanın sorunu olduğuna ve şiddette tolerans gösterilmeyeceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tüm dünya gibi bizim de canımızı yakan kadına yönelik şiddetle mücadele etmekte kararlıyız. Şunu apaçık söylüyoruz ki bu konuda asla toleransımız yok. Bunu 2002 yılında daha ilk seçim beyannamemizde de ifade ettik. 2003'de aile mahkemelerini biz kurduk. 2004'te anayasaya 'kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir' maddesini biz getirdik. 2005'te Türk Ceza Kanunu (TCK) ile töre ve namus nedeniyle işlenen cinayetleri ağırlaştırılmış suç kapsamına aldık. TCK'da aile içi şiddet ve cinsel suç tanımını biz yaptık. 2010'da kadın-erkek fırsat eşitliğini daha da güçlendirerek 'pozitif ayrımcılık' ilkesini anayasada düzenledik."

Basın açıklamasında, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ve kadın kolları üyeleri de hazır bulundu.